Är du en ung filmskapare som vill använda din kreativitet för att stärka ungas röst i samhället? Sök vårt filmstipendium! Stipendiet kan sökas av alla under 30 år och riktar sig både till dig som håller på med film och till dig som är nybörjare.
Inom KFUM-rörelsen finns det flera fonder och stipendier att söka och vi tipsar gärna föreningar och medlemmar om andra sätt att söka pengar för verksamhet och projekt
Sök KFUM Sveriges
Är du en ung filmskapare som vill använda din kreativitet för att stärka ungas röst i samhället? Sök vårt filmstipendium! Stipendiet kan sökas av alla under 30 år och riktar sig både till dig som håller på med film och till dig som är nybörjare.
Sök KFUM Sveriges
KFUM Sveriges stipendium för utbyten och utbildningar kommer att ges till unga som vill göra ett utbyte eller delta i en utbildning – i Sverige eller utomlands. KFUM Sverige vill stödja intresset för utbyten, resor och besök mellan och till KFUM-föreningar i Sverige eller andra länder och för kurser utbildningar som kan bidra till en persons engagemang och ledarskap.
Det övergripande temat för bidraget är ”ungas engagemang för en hållbar och fredlig samhällsutveckling” och en eller flera av de s.k. 2250-pelarna ska ingå i projektets verksamhet: ungas inkludering i planering/beslutsfattande/genomförande; ungas rättigheter; mötesplatser för unga med olika bakgrund; samarbete med andra aktörer; inkludering av unga som står utanför föreningsliv.
Varje år delas medel ur KFUM-fonden ut till lokala KFUM-föreningar och individuella medlemmar. Fonden delar ut bidrag 6 gånger per år, och hur bidragen fördelas beslutas av KFUM Sveriges Stipendiekommitté. Kommittén utses av KFUM Sveriges styrelse och består av 3-5 ideella varav en är styrelseledamot i KFUM Sverige.
Läs mer om KFUM-fonden och hur du ansöker om bidrag här:
KFUM Sverige vill uppmärksamma och stödja de eldsjälar som bär KFUM-verksamheten i landet och utser därför Årets Elsa och Årets William. Dessa personer ska vara ledare inom KFUM och förebilder för andra i rörelsen. Med utmärkelsen följer ett stipendium om 10 000 kr till respektive person.
Utöver ovanstående finns många andra möjligheter för KFUM-föreningar att hitta finansiering till projekt och verksamheter.
Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap söker unga personer som oberoende av formell titel visar mod, omtanke och handlingskraft utöver det vanliga.
Nominering eller ansökan till stipendiet Kompassrosen ska vara inne senast 31 januari. Därefter sker en kartläggning och utvärdering av kandidaterna till stipendiet innan det slutliga beslutet tas under tidig vår. Stipendiet delas ut årligen i anknytning till Konungens födelsedag den 30 april.
UNGT LEDARSKAP
Kungliga Slottet, 107 70 Stockholm
Högvaktsterrassen 1, Stockholm
info@ungtledarskap.se
www.ungtledarskap.se
Varje år kan föreningar och organisationer som bedriver barn- och ungdomsverksamhet med social inriktning söka bidrag från Stiftelsen Karin och Ernst August Bångs minne.
Stiftelsen prioriterar projekt och aktiviteter som främjar solidaritet och motverkar utstötning, förebygger drogmissbruk samt verkar för social gemenskap för unga som på grund av funktionsnedsättning eller av andra skäl har behov av stöd.
Ansökningsperioden är öppen mellan 1 december och 31 januari. Beviljade bidrag betalas ut i slutet av maj.
STIFTELSEN KARIN OCH ERNST AUGUST BÅNGS MINNE
Bergsgatan 20,
112 23 Stockholm
bangs@telia.com
https://bangs-stiftelse.se
Allmänna arvsfonden kan hjälpa till med pengar när en organisation vill göra ett nyskapande och utvecklande projekt.
För att få pengar ur Arvsfonden måste projektet inkludera minst en av de tre följande målgrupperna:
Arvsfonden tar löpande emot ansökningar under hela året.
ALLMÄNNA ARVSFONDEN
Slottsbacken 6, Box 2218,
103 15 Stockholm
info@arvsfonden.se
www.arvsfonden.se
Stiftelsen delar ut ekonomisk stöd till ideella föreningar för att stödja, stärka och utveckla ideell ungdomsverksamhet genom utbildning av ledare. Verksamhet som utvecklats av eller tillsammans med unga prioriteras.
Stiftelsen tar emot ansökningar två gånger per år – 15 februari och 15 september.
STIFTELSEN KONUNG GUSTAF V:S 90-ÅRSFOND
Kungliga Slottet,
111 30 Stockholm
josephine.bladh@gv90.se
www.gv90.se
Syfte: Bidra till levande, öppna och tillgängliga grannskap.
Projektstöd ges till nya gemensamma aktiviteter i grannskapet som:
Ideella föreningar och allmännyttiga stiftelser Organisationen ska ha ett svenskt organisationsnummer sedan minst ett år och haft ett bokslut.
Stöd: Det är möjligt att söka 20 000 – 50 000 kronor. Projektet ska helt eller i huvudsak finansieras av pengarna från Postkodstiftelsen, och projektets genomförandet ska inte vara avhängigt annan ej säkrad finansiering
Projektlängd: Projekt inom Grannskapsinitiativet kan vara 1 till 9 månader.
Hur går ansökan till?
grannskap@postkodstiftelsen.se
Organisationsbidrag till
Varje år ansöker KFUM Sverige om organisationsbidrag från MUCF. Detta bidrag kan fördelas vidare till föreningar som inte får statsbidrag genom anslutning till något annat riksförbund.
Bidrag tilldelas barn- och ungdomsorganisationer för att skapa bättre förutsättningar för barn och ungdomars självständiga organisering och inflytande i samhället. Bidragets storlek baseras på antal medlemmar, varierar från år till år och kan gå till löpande verksamhet såsom kostnader för kansli, administration eller anställda.
För att ta del av bidraget måste din förening fylla i KFUMs statistik- och verksamhetsredovisning senast i februari varje år.
Tidigare utlysta
Sista ansökningsdag var 27 mars 2022.
Sista ansökningsdag var 20 februari 2022.
Sista ansökningsdag var 26 september 2021.
Sista ansökningsdag var 26 september 2021.
Sista ansökningsdag var 24 juni 2021.
Sista ansökningsdag var 14 juni 2021.
Sista ansökningsdag var 30 maj 2021.
Sista ansökningsdag var 23 maj 2021.