Skip to content KFUM's logga
Sök

Hej förening!

Föreningsstöd till

KFUM-föreningar

Den här sidan är till för dig som är en KFUM-förening. Här kan du läsa KFUM Sveriges senaste nyheter, information, pågående projekt, hämta bilder från KFUMs bildbank och mycket mer… Välkommen till föreningssidan!

kfum

Senaste nytt

 • Sommartips från oss på KFUM Sverige

  Kategori:KFUM Sverige

  25 juli 2022

  Paddla havskajak eller starta en bokklubb! Vi på KFUM Sveriges kansli har satt ihop en lista med våra allra bästa sommartips. Alla tips är tänkta att uppmuntra till aktiviteter som är kopplade till Body, Mind och Spirit – treenigheten som utgör basen i vår värdegrund.

  Läs våra sommartips
 • ”Världsrådsmötet var både kul och lärorikt”

  Kategori:Internationellt

  Kategori:Mötesplatser

  15 juli 2022

  Den 3-9 juli arrangerades YMCAs tjugonde världsrådsmöte i Danmark. På plats för att representera den svenska KFUM-rörelsen fanns flera unga KFUMare. Vi hörde av oss till två deltagare – Ida Berndtsson och Mustafa Sharif – för att ta reda på hur de upplevde mötet.

  Läs mer om Ida och Mustafa
 • Hälsning till alla fantastiska KFUM-föreningar

  Kategori:Internationellt

  Kategori:Nationellt

  25 maj 2022

  Sedan kriget i Ukraina inleddes har vi på KFUM Sverige fått frågor om vad KFUMs alla föreningar kan göra för att hjälpa de som drabbas av kriget. I den här hälsningen sammanfattar vi vad föreningarna kan göra. Vi berättar även om hur YMCA i Ukraina i dagsläget arbetar och vad vi gör för att stötta dem.

  Läs vår hälsning

Nätverk

Det mest värdefulla vi har i KFUM är våra föreningar och våra internationella syskonorganisationer i YWCA och YMCA. Tillsammans utgör dessa ett världsomspännande nätverk. I rörelsen finns specialisterna som möter ungdomar varje dag och som vet vad som krävs för att driva en bra ungdomsverksamhet. Tack vare vår bredd går det nästan alltid att hitta andra i rörelsen som har mött samma utmaning eller är extra bra på det som din förening kämpar med idag. I KFUM finns baskettränare som kan utbilda om psykisk ohälsa, lägerledare som är experter på att konstruera säkra höghöjdsbanor, administratörer som kan den svenska sociallagstiftningen, fritidsledare som vet hur man får in finansiering till stora projekt och styrelseledamöter som vet hur stadgarna bör formuleras.

Föreningsstöd

Du kan alltid vända dig till KFUM Sveriges kansli för att få tips, råd och input för att utveckla och stärka föreningen. Vi kan hjälpa till med det mesta inom föreningsvärlden, bl.a. stadgefrågor, bidragsansökningar, tips på utbildningar och kontaktnät i civilsamhället. Vi är också en länk mellan KFUM-rörelsen i Sverige och de internationella rörelserna YMCA och YWCA.

Vi som jobbar på KFUM Sverige kommer gärna och besöker dig som KFUM-förening runtom i landet, och du som föreningar är alltid hjärtligt välkommen till oss på KFUM Sverige-kontoret. Ta gärna kontakt med oss så bokar vi en tid!

Dessutom arrangerar vi utbildningar och nätverksträffar både lokalt och nationellt.

KFUM i Sverige och världen!

Som KFUM-förening är du med i ett nationellt KFUM-nätverk av 150 föreningar, som tillsammans samlar över 45000 medlemmar runt om i Sverige. Att vara en KFUM-förening innebär också att du är en del av världens största och äldsta ungdoms- och kvinnorättsorganisation, YMCA och YWCA som finns 130 olika länder och engagerar över 70 miljoner människor. Det öppnar för ett stort internationellt nätverk, möjlighet att delta och erfarenhetsutbyte på arrangemang runt om i världen!

Internationellt samarbete

Local-to-local

Som KFUM-förening kan ni starta ett eget samarbete eller utbyte med någon av våra systerorganisationer runtom i världen. Dessa samarbeten kan se väldigt olika ut beroende på vilket syfte man vill ha med samarbetet. Insamling av olika slag, erfarenhets- och kunskapsutbyten, gemensamma läger, ledarutbyten eller samverkan kring en specifik fråga som är relevant för båda föreningarna, är några exempel. Vill du veta mer om vad andra föreningar har för utbyten och inspireras av deras tips och tankar? Kontakta Martin eller Niclas på KFUM Sveriges kansli.