Skip to content KFUM's logga
Sök

Hej förening!

Föreningsstöd till

KFUM-föreningar

Den här sidan är till för dig som är en KFUM-förening. Här kan du läsa KFUM Sveriges senaste nyheter, information, pågående projekt, hämta bilder från KFUMs bildbank och mycket mer… Välkommen till föreningssidan!

kfum

Senaste nytt

 • Summering av Riksombudsmötet 2021

  17 december 2021

  Den 13-14 november ägde KFUM Sveriges Riksombudsmöte 2021 rum i Uppsala. Då samlades KFUMare från hela landet för att tillsammans arbeta framåt för ett ännu starkare KFUM. Utöver en mängd viktiga beslut bjöd mötet på intressanta diskussioner och inspiration inför framtiden.

  Läs mer om Riksombudsmötet
 • Så bidrar unga i KFUM till demokratin!

  06 december 2021

  Demokrati är kanske inte det första en tänker på när en hör KFUM. Trots det menar vi att allt det som KFUM Sverige och våra föreningar gör bidrar till att skapa, stärka och upprätthålla demokratin. Här ger vi några exempel på hur KFUM-rörelsen bidrar till ett demokratiskt samhälle.

  Läs om demokratiarbetet
 • Lär känna KFUM Sveriges nya ekonomiansvarig

  26 november 2021

  Vi på KFUM Sveriges kansli har fått en ny kollega! Den 24 november påbörjade Catalina Mårback sitt uppdrag som ekonomiansvarig hos oss. Som ekonomiansvarig är Catalina kontaktyta för ekonomirelaterade frågor för organisationen.

  Läs mer om Catalina

Nätverk

Det mest värdefulla vi har i KFUM är våra föreningar och våra internationella syskonorganisationer i YWCA och YMCA. Tillsammans utgör dessa ett världsomspännande nätverk. I rörelsen finns specialisterna som möter ungdomar varje dag och som vet vad som krävs för att driva en bra ungdomsverksamhet. Tack vare vår bredd går det nästan alltid att hitta andra i rörelsen som har mött samma utmaning eller är extra bra på det som din förening kämpar med idag. I KFUM finns baskettränare som kan utbilda om psykisk ohälsa, lägerledare som är experter på att konstruera säkra höghöjdsbanor, administratörer som kan den svenska sociallagstiftningen, fritidsledare som vet hur man får in finansiering till stora projekt och styrelseledamöter som vet hur stadgarna bör formuleras.

Föreningsstöd

Du kan alltid vända dig till KFUM Sveriges kansli för att få tips, råd och input för att utveckla och stärka föreningen. Vi kan hjälpa till med det mesta inom föreningsvärlden, bl.a. stadgefrågor, bidragsansökningar, tips på utbildningar och kontaktnät i civilsamhället. Vi är också en länk mellan KFUM-rörelsen i Sverige och de internationella rörelserna YMCA och YWCA.

Vi som jobbar på KFUM Sverige kommer gärna och besöker dig som KFUM-förening runtom i landet, och du som föreningar är alltid hjärtligt välkommen till oss på KFUM Sverige-kontoret. Ta gärna kontakt med oss så bokar vi en tid!

Dessutom arrangerar vi utbildningar och nätverksträffar både lokalt och nationellt.

KFUM i Sverige och världen!

Som KFUM-förening är du med i ett nationellt KFUM-nätverk av 150 föreningar, som tillsammans samlar över 45000 medlemmar runt om i Sverige. Att vara en KFUM-förening innebär också att du är en del av världens största och äldsta ungdoms- och kvinnorättsorganisation, YMCA och YWCA som finns 130 olika länder och engagerar över 70 miljoner människor. Det öppnar för ett stort internationellt nätverk, möjlighet att delta och erfarenhetsutbyte på arrangemang runt om i världen!

Internationellt samarbete

Local-to-local

Som KFUM-förening kan ni starta ett eget samarbete eller utbyte med någon av våra systerorganisationer runtom i världen. Dessa samarbeten kan se väldigt olika ut beroende på vilket syfte man vill ha med samarbetet. Insamling av olika slag, erfarenhets- och kunskapsutbyten, gemensamma läger, ledarutbyten eller samverkan kring en specifik fråga som är relevant för båda föreningarna, är några exempel. Vill du veta mer om vad andra föreningar har för utbyten och inspireras av deras tips och tankar? Kontakta Martin eller Niclas på KFUM Sveriges kansli.

Häng med KFUM Sverige på Instagram