Skip to content KFUM's logga
Sök

Press

KFUM's logga

Presskontakt

Laura Luna, kommunikationsansvarig tel: 073 661 22 75 laura.luna@kfum.se

Fler kontaktuppgifter

Hej journalister!

Välkommen till KFUM Sveriges pressrum, våra pressmeddelanden finner du främst i vårt pressrum, via knappen nedan.

Vi skriver gärna debattartiklar om unga och deras situation i samhället. Vi vill stärka ungdomar i rollen som aktiva och självständiga samhällsmedborgare. Det genom att ge dem rätt verktyg och förutsättningar för att förändra sin omvärld nu och i.

Vi utgår från en helhetssyn på individens välbefinnande och ser balansen mellan kropp, sinne och själ som centrala för fysiskt, psykiskt och socialt välmående. För om vi menar allvar med att samhället ska vara till för alla så måste unga få fler möjligheter att bidra med sina perspektiv och erfarenheter till samhällsutvecklingen. Först då kan vi tillsammans  skapa  starkare, tryggare, fredligare och mer inkluderande samhälle.

Här hittar du våra pressbilder och vår logotyp. Kontakta oss gärna för intervjuförfrågningar och sakupplysningar.

Debattartiklar

Vill du ha en debattext så är du välkommen att höra av dig till oss via mejl till laura.luna(snabela)kfum.se. Vi prioriterar alltid tidningar som har öppna debattsidor eftersom vi vill att det vi skriver kan nå så många som möjligt. Nedan ser du ett urval av tidigare debattartiklar:

 • Bara sex av 2 703 fristående riksdagsmotioner handlade om unga

  Trots att målet för Sveriges ungdomspolitik är att ”alla ungdomar ska ha goda levnadsvillkor, makt att forma sina liv och inflytande över samhällsutvecklingen” lös ambitionerna i Sveriges riksdag med sin frånvaro när riksdagsledamöterna lade enskilda motioner under allmänna motionstiden för riksdagsåret 2023/24. Skriver Emma Hundertmark på Altinget.

 • Inkludera ungdomsrörelsen i det brottsförebyggande arbetet

  Kommunerna måste se till att samarbeta med civilsamhällesorganisationerna för att utnyttja de metoder som redan finns, skriver KFUMs ordförande Emma Hundertmark och generalsekreterare Alexander Clemenson i Dagens Samhälle.

 • Beslutsfattare bryr sig inte om ungas åsikter

  KFUM Sveriges ungdomskartläggning visar att 85 procent av unga i åldern 15-24 upplever att beslutsfattare sällan, aldrig eller bara ibland lyssnar på barn och unga. Det skriver Alexander Clemenson, generalsekreterare KFUM Sverige.

 • Opinion: Youth must be included in rebuilding Ukraine

  As Sweden develops its new strategy for its support to Ukraine a greater amount of funding should be allocated to youth-led organisations and initiatives focusing on peacebuilding, reconciliation, and social cohesion with social entrepreneurship as a part of the solution writes Josephine Sundqvist, Läkarmissionen, Alexander Clemenson, KFUM and Sofia Breitholtz, Reach for Change.

 • Ge unga större inflytande så blir samhället tryggare

  Unga skildras idag bara som våldsaktörer. Men om unga för större inflytande – både i Sverige och globalt – och vi får fler unga beslutsfattare, så blir samhället i stort också tryggare. Det skriver Alexander Clemenson Generalsekreterare för KFUM Sverige och Judy McCallum, VD för Life and Peace Institute.

 • Unga känner sig exkluderade från beslutsfattande

  Om vi vill att fler ungdomar ska engagera sig i samhällsfrågor måste vi lyssna och låta dem vara med och påverka, skriver Alexander Clemenson, generalsekreterare i KFUM Sverige.

  Denna debattartikel ligger bakom betalvägg, men vill du läsa den i sin helhet så är du välkommen att höra av dig till laura.luna@kfum.se

Publikationer

Här hittar du alla KFUM Sveriges publikationer samlat!

Pressbilder

Generalsekreterare Alexander Clemenson
Ordförande Emma Hundertmark
KFUM Sveriges logotyp

Fotograf

Pressbilderna av Alexander Clemenson är tagna av fotograf Viktor Andersson, Grafikeriet. Bilderna av Emma Hundertmark är tagna av fotograf Magnus Fröderberg. Ange gärna fotografernas namn vid användning.