Skip to content KFUM's logga
Sök

Statistik- och verksamhetsredovisning

Redovisa senast 18 februari 2024!

Dags att redovisa

verksamhetsåret 2023!

En gång om året ska samtliga KFUM-föreningar och KFUM-scoutkårer skicka in aktuella kontaktuppgifter samt medlemsantal och medlemsstatistik för det nyss avslutade året. Detta görs digitalt via ett formulär som du hittar längre ner på sidan. Senast 18 februari 2024 ska redovisningen vara inskickad.

Redovisning bidrar bland annat till att KFUM Sverige kan ge ett bra stöd till föreningarna under året, men även till utveckling av föreningsregistret på hemsidan. Redovisningen är också viktig för att alla KFUM-medlemmar ska vara försäkrade, för medlemskapen i våra internationella rörelser och för att er förening och era medlemmar ska kunna söka pengar från KFUMs fonder. Den ligger också till grund för den medlemsavgift som ni betalar till KFUM Sverige.

Statsbidrag genom MUCF

Föreningar som inte får LOK-stöd från Riksidrottsförbundet, är medlemmar i Scouterna eller annat riksförbund kan ingå i KFUM Sveriges statsbidragsansökan till Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) och därmed få del av aktivitetsstöd från KFUM Sverige.

Om din förening vill ingå i MUCF-ansökan ska du ladda upp en medlemsförteckning i samband med redovisningen. Där behöver namn, adress och födelseår ingå. Alla medlemmar som löste medlemskap under 2023 skall redovisas, oavsett räkenskapsår.

Nedan hittar du ett förslag på hur en medlemsförteckning kan se ut.

Redovisning - så här gör du

 • 1

  Säkerställ att du har aktuella uppgifter om din förening

  Var extra noga med att du har en aktuell adress till föreningens hemsida.

 • 2

  Fyll i webbformuläret

  En länk till formuläret hittar du nedan. Kontakta Ingrid på KFUM Sveriges kansli om du har några frågor.

 • 3

  KFUM Sverige tar emot din redovisning

  Vi hör av oss om vi saknar någon uppgift. KLART!