Skip to content KFUM's logga
Sök

KFUMs lägergårdar

KFUMs lägergårdar

KFUM är Sveriges bredaste ungdomsrörelse och en del av den globala YWCA- och YMCA-rörelsen. Vi utgår från ungas vilja till engagemang och behov, därför har vi många olika verksamheter.

Runt om i Sverige har KFUM lägergårdar där olika typer av verksamheter bedrivs.

Letar du efter en mysig kursgård eller en plats för ett kommande läger? Oavsett vad hittar du något som passar dig och dina behov hos någon av KFUMs 15 lägergårdar.

Läs mer om våra lägergårdar nedan!

Hitta lägergård

Alnäs

Alnäs ligger naturskönt vid Mälaren en mil från centrala Uppsala och har bjudit till nöje sedan 1906.

Se solen glittra i vattnet och ta del av den mångfald av aktiviteter som Alnäs kan erbjuda. Vi har lång erfarenhet av att skräddarsy program efter våra besökares önskemål och behov. Under sommaren bedriver vi dagläger för barn och unga. Resterande tid tar vi emot allt från skolklasser som sover över till företag som anordnar konferenser och möten.

Aspnäs

Strax utanför Härnösand ligger fantastiska Aspnäs lägergård. Här kan du både hyra lägergården eller delta på något av sommarens läger.

Brevik

Välkommen till KFUM Brevik, en kurs- och lägergård i skärgården vid Slätbakens strand på Vikbolandet, ca fyra mil utanför Norrköping.

Verksamheten utgår från en helhetssyn på människan och möter unga människors aktuella behov.

Hallaskog

Välkommen till Nya Hallaskog, här kan du avnjuta en skön helg eller stanna en längre period.

Hallaskog har bjudit barn och unga på minnesvärda lägervistelser i över hundra år. Här kan man varva ner med lugna övningar som yoga och mindfullness eller ha fysiskt aktiva aktiviteter. Lägergården ligger strategiskt placerad mitt i Skåne omgiven av naturskön miljö. Här tar lugnet över och man kan vila ut från stress och alla måsten.

Kilsbergsgården

Kilsbergsgården ligger vackert på en sluttning ner mot Stora Axsjön ca 3 km väster om Garphyttan i Örebro kommun.

Anläggningen har en egen badplats och fina grönytor finns i direkt anslutning till gården.

Klackagården

Klackagården är en av KFUM Örebros två kollogårdar och ligger beläget som en pärla mitt i Bergslagens skogar ca 15 km nordväst om Nora.

Under sommarlovet bedrivs vår egen kolloverksamhet på gården men resten av året finns gården tillgänglig för uthyrning.

På gården har vi bland annat en egen sjö, fotbollsplan och stora gräsytor och i lokalerna ryms såväl flera samlingssalar som bastu, aktivitetsrum och ett storkök.

Kärsögården

Kärsögården är platsen mellan vatten och skog, benägen på Drottningholm strax utanför Stockholm.

Detta är platsen där människor möts och utvecklas. Vi vill att ni ska trivas i den härliga miljön, avnjuta god mat och kunna fokusera på det ni kommer hit för att göra. Vi skräddarsyr er vistelse hos oss utifrån era behov.

Till vår hjälp har vi en underbar miljö, plats för bollspel och discgolf såväl som kanoter, grillplatser och bastu.

Norrbyskär

Hos oss kan ni komma på dagsbesök eller stanna länge.

Vi har flera olika aktiviteter så som segling, kanot, klättring, teambuildning m.m. Vårt kök serverar god mat och vi har boende i enkel eller flerbäddsrum.

Nydala

Nydala lägergård ligger vid Nydala sjön i Umeå.

Lägergården bedriver dagläger för barn i åldern 6-14 år under sommaren.

Daglägren pågår måndag till fredag mellan kl.9-15. Alla barn blir hämtade med vår lägerbuss samt får lunch, mellanmål och en lägertröja. Varje läger har ett tema som de ideella lägerledare själva har bestämt och planerat.

Rengen

KFUM Linköpings vackra och avskilda lägergård Rengen ligger naturskönt i ett östgötskt eklandskap vid sjön Stora Rängen, cirka 2,5 mil söder om Linköping.

På vår lägergård är det perfekt att njuta av en storslagen natur, bad, paddla kanot och socialt umgänge med er grupp. Helt enkelt en suverän plats för gemenskap och gruppbyggande, trivsel och umgänge – en härlig lägergårdsatmosfär.

Rävnäs

Mellan Surahammar och Ramnäs ligger Rävnäs Lägergård, cirka 3,5 mil från Västerås, beläget i ett lugnt och naturskönt område utmed Strömsholms kanal.

Rävnäs passar utmärkt för läger, lägerskolor och kurser för föreningar och företag.

Solvik

På KFUM Solvik, strax utanför Eskilstuna, arrangerar vi säsongsberoende läger.

Under vår och höst passar det bra med en mix av inne/ute, på sommaren passar det bättre med uteläger. Exempel på läger har varit bl a kanotläger, jollesegling, teaterläger, läger på e-sport, mm.  Läger arrangeras i mån av tillgängliga ledare och bokningsläget på gården.

Sparreviken

Lägergården Sparreviken ligger omgiven av enastående natur med hav, skog & berg i Ljungskile på västkusten.

Sedan 1942 har vi ordnat sommarläger för barn och unga, där friluftsliv används som metod för personlig utveckling & social träning. Utöver läger erbjuder vi klassresor, föreningsresor, uthyrning, personaldagar, aktivitetspaket & mycket mer.

 

Stora skogsgården

KFUM Norrköpings lägergård, Stora Skogsgården, är vackert och trivsamt belägen i Simonstorp, 2 mil från Norrköping. På sommar, vår och höst är gården öppen för bokningar, under vintern är lägergården stängd. Sjön Bolen ligger ca 200-300 m därifrån med badplats inramad av bryggor. Det finns 6 kanoter, 2 mindre och 2 större kajaker. Flytvästar i olika storlekar finns förstås också.

Vidablick

På lägergården Vidablick strax norr om Jönköping ger deltagare i våra läger minnen, vänner och erfarenheter för livet. 

Utbudet av aktiviteter på lägergården är stort och deltagarna får prova på det mesta under sin vistelse. Vi leker, klättrar, badar och sjunger tillsammans och fyller dagarna med upplevelser som utvecklar både kropp och själ.

Ängsholmens lägergård

KFUM Ängsholmens ändamål är att skapa meningsfulla och trygga mötesplatser där unga kan utvecklas till sin fulla potential samt att möta ungas aktuella behov.

Detta gör vi genom att arrangera olika typer av läger för barn och ungdomar.

Vi har bedrivit läger på ön Ängsholmen i Stockholms skärgård sedan 1963. På Ängsholmen har många generationer fått uppleva stora äventyr, känt hur självförtroendet vuxit och knutit nya vänskapsband

Har du frågor om våra lägergårdar?

Ta kontakt med respektive lägergård för frågor om bokning, tillgänglighet och allmänna frågor.