Skip to content KFUM's logga
Sök

Internationellt

Internationellt driver KFUM Sverige ett flertal projekt inriktade på att stärka unga tillsammans med YMCA- och YWCA-partners i andra länder

KFUMs internationella rörelse

YWCA och YMCA

YWCA och YMCA föddes ur viljan att möta de många och svåra sociala problemen på den framväxande industrialismens skuggsida. Sedan dess har vi vuxit och utvecklar ständigt vårt arbete med målet att skapa bättre förutsättningar för miljoner unga.

I dag finns YWCA och YMCA i 130 länder och gör skillnad för 70 miljoner unga i hela världen.

Lokala föreningars internationella möjligheter

Local-to-Local

KFUM Sverige arbetar sedan 2018 med att öka kunskap, engagemang och dialogen kring FN:s resolution om unga, fred och säkerhet (UNSCR 2250).

Inom ramen för detta arbete vill vi nu möjliggöra fler samarbeten mellan KFUMs lokalföreningar och lokalföreningar i andra länder. Vi lanserar därför ett local-to-local bidrag för att på så sätt bidra till att KFUMs föreningar under 2023 har möjlighet att avsätta tid, pengar och engagemang till att etablera eller stärka kontakten med internationella vänföreningar.

Fler internationella

Möjligheter

Varje år ger vi KFUM Sverige möjligheter till medlemmar att resa till andra länder för utbildning, att representera KFUM Sverige eller träffa andra YMCA och YWCA medlemmar i världen.

Nedan ser du vilka möjligheter som finns att söka just nu.