Skip to content KFUM's logga
Sök

Inkomstmöjligheter

Vill din förening tjäna extra pengar?

Då har du kommit rätt. Här listas ett antal olika möjligheter som finns tillgängliga för din förening. Bland annat kan din förening sälja Folkspels lotter och KFUM & Scouternas almanacka. Mer information om de olika möjligheterna finns nedan.

Sälj

KFUM & Scouternas almanacka

Redan 1945 kom KFUM & Scouternas almanacka ut för första gången. Idag är det en känd och omtyckt produkt som din förening kan sälja för att tjäna pengar. På almanackans hemsida hittar du information om hur din förening beställer almanackan. Där finns även ett säljstödspaket.

Sälj

Folkspels lotter

KFUM Sverige är medlem i Folkspel och därför kan alla KFUM-förening sälja bingolotter och Sverigelotter. Allt överskott från försäljningen tillfaller föreningen. Nu i coronatider finns dessutom möjligheten att sälja bingolotter digitalt. På Folkspels hemsida hittar du information om hur din förening kommer igång med försäljningen.

Gör en insats för miljön och föreningskassan:

Samla in pant genom Föreningspanten

Som förening är det enkelt att samla in pant till föreningen. Ni kan samla in säckar för fasta beloppet på 200 kr per styck eller lämna in burkar och flaskor på någon av Pantameras pantstationer. Pengarna sätts in på ert föreningskonto och stationerna tar även emot importerade och skadade burkar. 2525 miljoner förpackningar finns i omlopp just nu så här finns stor potential för intäkter. Från KFUM Sveriges håll storsatsar vi inför Pantameras Föreningskampen 2022 och vill att så många föreningar som möjligt ansluter sig för att ta emot pant. För miljöns skull men också för ett extra tillskott till föreningskassan.

För alla tillfällen:

Starta en insamling på Facebook!

Att få ekonomi på föreningens verksamhet är ofta en utmaning för många föreningar och några av våra 150 föreningar har redan ansökt om möjligheten att starta egna insamlingar på Facebook. För att göra detta ännu enklare för våra KFUM-föreningar har KFUM Sverige nu startat upp ett centralt konto för Facebookinsamlingar kopplat till vårt 90-konto.

För att slippa ansökningsprocessen och den avgift på 3,40 kr per gåva samt 1,56% på donerat belopp som Facebook tar om man inte har 90-konto. Istället ger KFUM Sverige 90% av donerat belopp vidare till varje förening. 10% går till KFUM Sverige istället för ca 4,96% i snitt per 100 kr till Facebook i avgift. Något mer i snitt men pengarna stannar i gengäld inom rörelsen och används bland annat till att utveckla fler insamlingsmöjligheter, stärka vår röst och räckvidd samt stötta våra föreningar. Vi går igenom de insamlingar som startats en gång i kvartalet och betalar då ut 90% av insamlat belopp till föreningens angivna konto.