Skip to content KFUM's logga
Sök

akut uppmaning:

Stöd KFUMs insamling till Ukraina!

KFUM går helhjärtat in med vår insamling till Ukraina och kommer att öronmärka gåvorna att oavkortat (till 100%) gå vidare till ändamålet. Genom vårt stora europeiska nätverk kommer insamlade gåvor att gå vidare till att stötta våra partnerorganisationer i Ukraina och länderna runt Ukraina för att på bästa sätt göra största möjliga skillnad för de som både befinner sig inne i Ukraina och de som just nu lämnar landet och befinner sig i grannländerna. Eventuellt resterande medel som blir över efter de akuta behoven är tillgodosedda kommer att användas till återuppbyggande insatser i efterhand så annat användande än ändamålet kommer inte förekomma. Vi har i dagsläget kontakt med och lyssnar in behoven som uppstår hos YMCA i Ukraina men även YMCA Rumänien och samarbetat kan komma att infatta flera närliggande YMCA:s för att kunna stötta Ukraina på bästa möjliga sätt beroende på hur situationen utvecklas.

Exempel på vad din gåva kommer användas till av våra föreningar i och runt Ukraina:

  • Att hålla igång och driva olika typer av skydd och säkring av lokaler på plats i Ukraina inklusive bemanning.
  • Transport av människor och olika förnödenheter både inom Ukraina och till och från närbelägna länder som hjälper till i krisen.
  • Inköp av mediciner, mat, filtar och andra förnödenheter som våra organisationer på plats bäst bedömer behövs för stunden.
  • Hjälp och psykologiskt stöd till de som drabbats av krigets konsekvenser.

Insamlade medel för denna satsning kommer inte gå till:

  • Insatser i Sverige som syftar till att ta emot eller husera flyktingar från Ukraina. Vi har inlett en dialog med våra svenska föreningar om hur vi som en av Sveriges största barn- och ungdomsrörelser bäst kan göra en insats för flyktingar som kommit till Sverige, men syftet med denna insamling är istället fullt fokus på att hjälpa på plats i närområdet.

Vi samlar in via SWISH: 901 85 57 men det går också bra att stödja via bankgiro: 901-8557.
Märk betalningen: ”Ukraina”

>> Vill din förening göra något för de drabbade i Ukraina?

Senaste nytt:

Från oss, och våra lokalföreningar