Skip to content KFUM's logga
Sök

Stöd Ukraina

KFUM fortsätter att

Stötta Ukraina

KFUM går helhjärtat in med vår insamling till Ukraina. Genom vårt stora europeiska nätverk kommer insamlade gåvor att gå vidare till att stötta våra partnerorganisationer i Ukraina och länderna runt Ukraina för att på bästa sätt göra största möjliga skillnad för de som både befinner sig inne i Ukraina och de som just nu lämnar landet och befinner sig i grannländerna. Eventuellt resterande medel som blir över efter de akuta behoven är tillgodosedda kommer att användas till återuppbyggande insatser i efterhand så annat användande än ändamålet kommer inte förekomma. Vi har i dagsläget kontakt med och lyssnar in behoven som uppstår hos YMCA i Ukraina men även YMCA Rumänien och samarbetat kan komma att infatta flera närliggande YMCA:s för att kunna stötta Ukraina på bästa möjliga sätt beroende på hur situationen utvecklas.

Exempel på vad din gåva kommer användas till av våra föreningar i och runt Ukraina:

  • Att hålla igång och driva olika typer av skydd och säkring av lokaler på plats i Ukraina inklusive bemanning.
  • Transport av människor och olika förnödenheter både inom Ukraina och till och från närbelägna länder som hjälper till i krisen.
  • Inköp av mediciner, mat, filtar och andra förnödenheter som våra organisationer på plats bäst bedömer behövs för stunden.
  • Hjälp och psykologiskt stöd till de som drabbats av krigets konsekvenser.

Insamlade medel för denna satsning kommer inte gå till:

  • Insatser i Sverige som syftar till att ta emot eller husera flyktingar från Ukraina. Vi har inlett en dialog med våra svenska föreningar om hur vi som en av Sveriges största barn- och ungdomsrörelser bäst kan göra en insats för flyktingar som kommit till Sverige, men syftet med denna insamling är istället fullt fokus på att hjälpa på plats i närområdet.

Vi samlar in via SWISH: 901 85 57 men det går också bra att stödja via bankgiro: 901-8557.
Märk betalningen: ”Ukraina”

>> Vill din förening göra något för de drabbade i Ukraina?

Ditt stöd gör skillnad:

En global rörelse mobiliserad att hjälpa Ukraina

  • Våren 2022: Vi bidrar med att hålla igång och driva olika typer av skydd och säkring av lokaler på plats i Ukraina inklusive bemanning. Transport av människor och olika förnödenheter både inom Ukraina och till och från närbelägna länder som hjälper till i krisen. Inköp av mediciner, mat, filtar och andra förnödenheter som våra organisationer på plats bäst bedöms behövs för stunden.
  • Hösten 2022: Leverans av 400 stycken personliga vattenfilter som vardera klarar 4000 liter vatten plus 200 stycken så kallade ”Familjefilter” som klarar av att försörja en hel familj med vatten. Det blir totalt 91,6 miljoner liter vatten som kan filtreras med vår gemensamma insats. Se vårt arbete på Facebook!
  • Mars 2023: KFUM-rörelsen levererar förnödenheter för ytterligare 10 miljoner kronor. 69 pallar med en vikt på över 17 000 kg som kommer att hjälpa och påverka ytterligare 68 750 liv. Vattenfilter, sovsäckar, långkalsonger, ficklampor, medicinsk utrustning och mer kommer distribueras vidare över stora delar av Ukraina. Se vårt arbete på Facebook!

Senaste nytt:

Från oss, och våra lokalföreningar