Nominera årets Elsa och Williams

12 september 2023

Du har väl inte missat att nomineringen till årets Elsa och Williams är öppen?

Har din förening en eller flera grymma ledare som gör skillnad för barn och unga? Passa då på att nominera dem till KFUMs utmärkelser Årets Elsa och Årets Williams. Syftet med utmärkelserna är att lyfta fram unga ledare som inspirerar och engagerar barn och unga i KFUMs verksamheter runt om i Sverige.

Kriterier

  • Den sökande/nominerade ska vara medlem i en KFUM-förening vid ansökan/nominering.
  • I ansökan/nomineringen ska det finnas en tydlig motivering om hur den sökande/nominerade lever upp till beskrivningen av Årets Elsa/Williams, gärna inkluderande/bestående av exempel från den sökande/nominerades arbete i KFUM-rörelsen.

Vad får vinnarna?

  • Respektive stipendium utgår om 10 000 kronor och det finns inget krav om återrapportering.
  • KFUM Sverige är måna om att lyfta fram både sökande och stipendiater och hoppas med Årets Elsa och Årets Williams kunna inspirera framtida medlemmar att både söka själva samt nominera andra.

Nomineringar

Nomineringarna till stipendiet ska vara riksförbundets kansli till handa senast den 2 oktober. En förening, ett distrikt eller KFUM Sveriges styrelse kan nominera till utmärkelsen!

Vilka som tilldelas Elsa 2023 och Williams 2023 kommer tillkännages på ROM som äger rum i Kristinehamn den 27-29 oktober.

Här kan du nominera ledare