Skip to content KFUM's logga
Sök

Bli medlem i KFUM Sverige

BLI EN KFUM-FÖRENING

Som del av KFUM Sverige får ni ökade möjligheter till erfarenhetsutbyte, ledarutveckling, demokratiskt inflytande, stipendier och andra bidrag, ett stark varumärke och grafisk profil.​​

Det finns många fördelar med att vara en KFUM-förening.

 • Ni blir en del av Sveriges bredaste ungdomsrörelse med 45 000 medlemmar och föreningen för möjligheter att ytterligare utveckla sin verksamhet.
 • Ni blir också en del av en nationell och internationell gemenskap som ger din  förening möjlighet att utbyta erfarenheter med andra föreningar i Sverige och i 130 länder.
 • Era medlemmar får större möjligheter till utveckling genom ett stort utbud av utbildningar och möjligheter till demokratiskt inflytande.
 • Föreningen får praktiskt stöd  som underlättar de administrativa vardagssysslorna.

SÖKA MEDLEMSKAP I KFUM SVERIGE

 • 1

  Fyll i blankett för ansökan och skicka in till KFUM Sveriges kansli

  Glöm inte att bifoga nödvändiga bilagor. Ansökan kan skickas med epost eller vanlig post.

 • 2

  Kansliet tar emot din ansökan

  Därefter kollar de så att ansökan är korrekt.

  Saknas något så hör vi av oss!

 • 3

  KFUM Sveriges styrelse beslutar kring din förenings medlemskap vid nästkommande styrelsemöte.

  Efter det kommer kansliet att höra av sig till er med besked. KLART!

Vad händer efter ansökan?

När föreningen har gått med i KFUM ska det etableras kontakter med regionen och förbundet. Vi bokar en träff och pratar ihop oss om hur vi samarbetar, vad som händer i förbundet i den närmsta framtiden, hur föreningen kommer åt bidrag och andra möjligheter i förbundet, regionen och internationellt. Kanske kan ni komma på besök på förbundskansliet i Stockholm?

Ert ställningstagande är viktigt!

Det viktigaste ställningstagandet när er förening beslutar er för att ansluta er till KFUM Sverige handlar om att ni håller med om den värdegrund som förbundet arbetar efter. Här kan du läsa mer om KFUM:s värdegrund och ladda ner KFUM Sveriges stadgar. Kika också gärna igenom KFUM:s principiella riktlinjer för föreningar och kårer.

Medlemsavgiften för KFUM Sverige bestämts av Riksombudsmötet och är i enlighet med beslut fattat på Riksombudsmötet (2019) 30 kr/medlem och år för 2020 och 40 kr/ medlem och år för 2021. Avgiften går till medlemskapet i YWCA och YMCA, nationella nätverk, utbildningar, försäkringar m.m.