KFUM möter Sveriges ambassadör i Kosovo

18 mars 2024

Sverige har ca 90 ambassader runtom i världen. Bland annat i Kosovo. I samband med YMCAs generalsekreterarmöte i Pristina tog Alexander från KFUM Sverige en frukost med ambassadören Jonas Westerlund och även YMCA Kosovos generalsekreterare Dorina var med.

Vi uppskattar att ambassaden ser vikten av att arbeta med unga och möjliggöra för utbyten emellan länderna i regionen. Dessutom visar det sig att ambassaden har genomfört dialoger och träffar för unga från både Serbien och Kosovo. Detta i syfte att ena två stater som tidigare haft en konflikt.

Samarbete i Kosovo

Det finns många möjligheter och fördelar att samarbeta med YMCA Kosovo. Det är något som blir tydligt under frukostmötet. Eventuellt kan det bli högst relevant att även ha möte med KFUM Sverige och en lokal ungdomsdelegation  för att sprida kunskap om ungas vardag i och skapa ytterligare förankring kring samarbetet som kommer att innebära att unga människor kommer att erbjudas positiva internationella nätverk.

Ambassadören bjöds även in att träffa den svenska delegation av unga personer från KFUM Sverige som ska åka på erfarenhetsutbyte inom ett Erasmus+ program i Kosovo som vi har säkrat tillsammans. Så dialogen fortsätter framåt.