Sök KFUMs filmstipendium 2024

15 mars 2024

Är du en ung filmskapare som vill använda din kreativitet för att belysa ungas roll i samhället? Sök KFUM Sveriges filmstipendium!

Vi på KFUM Sverige har alltid verkat för att stärka ungas röster, inflytande och möjligheter i samhället. Vi vet att det finns massor av unga talanger, både inom KFUM-rörelsen och utanför. Vi vet också att dessa talanger inte alltid får möjlighet att ta plats – det försöker vi ändra på. 

Därför öppnar vi igen för ansökningar till KFUM Sveriges filmstipendium! 

Stipendiet vänder sig till alla unga i Sverige som genom sitt filmskapande vill stärka ungas röst i samhället och sätta fokus på ungas engagemang för en fredlig och hållbar samhällsutveckling. Stipendiet utgår från FN:s agenda för Unga, fred och säkerhet som KFUM Sverige arbetar med. 

Vem kan söka

Stipendiet kan sökas av alla under 30 år och riktar sig både till dig som håller på med film och till dig som är nybörjare. Ett stipendium på 25 000 kr kommer delas ut. 

Intresserad

Läs mer häroch skicka in din ansökan senast  15 april 2024. Tveka inte att höra av dig tillVsevolod på vsevolod.lukashenok@kfum.se om du har några frågor eller vill bolla filmidéer!