Internationell möjlighet: Youth Workers Camp i Tyskland

18 april 2024

Nu finns möjligheten för dig som ung KFUM-ledare, mellan 16-30 år, att vara med på YMCA Europas Youth Workers Camp i Tyskland i augusti. Lägret kommer bjuda på idrott, friluftsliv, nätverk och workshops som deltagarna själva är med och utformar. Ta chansen och sök då det finns ett begränsat antal platser.

En dryg timme utanför Frankfurt ligger Michelstadt som i augusti kommer stå som värd för det sjätte Youth Workers camp som YMCA Europa anordnar. Här samlas unga ledare från nio länder för att tillsammans utforma ett innehållsrikt och inspirerande läger.

Var med och utforma lägret

Som en del av lägret kommer den svenska gruppen ansvara för vissa element och aktiviteter. Som deltagare på lägret ingår att planera aktiviteter inför tillsammans med den svenska gruppen. Dessa möten kommer arrangeras av två svenska ledare som är projektledare.

Har du ett extra intresse eller kunskap av något av dessa områden är det meriterande, men inget krav:

  • Idrott
  • Friluftsliv
  • Hållbarhet
  • Mental och fysisk hälsa

Kvalifikationer

  • Du ska vara mellan 16-30 år
  • Aktiv som ledare i någon av KFUMs verksamheter
  • Vara beredd att avsätta tid innan lägret för att planera moment och aktiviteter

Information

Datum: 2-10 augusti
Plats: Michelstadt, Tyskland
Kostnad: deltagaravgiften ligger på 150 euro. KFUM Sverige står för halva kostnaden och du/din förening för halva, dvs. 75 euro.

Ansökan

Ansök här senast söndag 19 maj

Tidigare erfarenheter av Youth Workers Camp

För två år sedan deltog Konrad från KFUM Kristianstad på lägret, något som i sin tur blev startskottet på hans ökade engagemang i KFUM-rörelsen.

”Det har varit en otrolig resa och många nya dörrar har öppnat sig. Jag tror att det kan vara viktigt för andra höra om vilka möjligheter som finns. Det är något jag själv önskar att jag kände till tidigare”, berättade Konrad när vi pratade med honom efter resan. 

I år åker Konrad med som en av två ledare som ansvarar för den svenska gruppen. Häng med på årets Youth Workers Camp i Tyskland som kommer att samla drygt 100 unga ledare från nio olika länder. Har du frågor eller vill komma i kontakt med Konrad? Mejla honom.

Frågor?

Kontakta Hanne Karlsson, projektledare på KFUM Sverige