Din Agenda – ungas inflytande över de globala målen

Under de kommande 13 åren ska Agenda 2030 säkerställa att den globala utvecklingen sker på ett hållbart sätt och att människor runt om på jorden lyfts ur fattigdom. Som det ser ut nu är unga inte med i vare sig utformningen av planerna för att genomföra dessa mål eller i själva genomförandet av målen på lokal eller global nivå. Det vill och kan KFUM och du förändra. Och det ska vi göra i det här projektet, så vad roligt att just du vill veta mer!

Målet med Din Agenda är att unga människor har röst, plats och verktyg för att påverka och förverkliga Agenda 2030. För så ser det inte ut idag.

Din Agenda kommer göra så att fler människor i KFUM och i Sverige vet om vad Agenda 2030 och de globala målen är för något, hur ungas makt i arbetet med dem kan öka och hur vi vill att det ska se ut. Ett viktigt och roligt jobb!

Viktigast i projektet är våra Ambassadörer, som utbildas och ansvarar för att sprida kunskapen kring hållbarhetsmålen och ungas makt och deltagande i det arbetet vidare. Du kan komma i kontakt med dem via Caroline som är projektledare.

En annan viktig del av Din agenda är det internationella sommarläger som sker 16-19 augusti på KFUM Brevik. Här träffas internationellt intresserade personer och lär sig mer kring hur vi kan förändra världen med hjälp av hållbarhetsmålen. Du kan läsa mer om lägret och anmäla dig här: KFUMs Internationella Sommarläger 

Löpande information och pepp om lägret finns också på facebook

Har du frågor om projektet?

Tveka inte att höra av dig till Caroline.daly@kfum.se

Vill du veta mer om Agenda 2030 och de globala målen, spana in härKFUM Sverige
Rosengatan 1, 111 40 Stockholm
info@kfum.se, 08-677 30 00
Swish: 123-9018557
Plusgiro: 90 1855-7