Youth Justice levererar goda resultat efter halvtid

07 december 2022

Den 24-27 november träffade KFUM Sverige våra vänner inom programmet Youth Justice i Mombasa i Kenya. Youth Justice är ett projekt som vänder sig till unga människor som riskerar att hamna, befinner sig i eller är på väg ur kriminalitet i Senegal, Madagaskar, Togo, Sydafrika och Ghana. 

På plats fanns projektansvariga och ungdomsrepresentanter från YMCAs i Sydafrika, Madagaskar, Togo, Ghana, Senegal, Nigeria, Kamerun, Etiopien, Zimbabwe och Africa Alliance of YMCAs.

Målet med dagarna var att skapa en inspirerande mötesplats för gemensamt lärande och att få en bild av hur genomförandet av Youth Justice utvecklas och om det finns positiva resultat att rapportera efter halva projektet genomförts. Från KFUM Sverige deltog Niclas Sannerheim och Vsevolod Lukashenok.

–  Fortfarande är det väldigt få unga som fått stöd genom Youth Justice som återfallit i kriminalitet, eller valt den vägen vilket motiverar oss alla att fortsätta vårt arbete inom programmet säger Niclas Sannerheim, internationell sekreterare på KFUM.

Extra roligt med mixen av unga volontärer, nya partners och våra mer erfarna partners.

–   Vi är otroligt nöjda med dessa dagar, vårt arbete spelar roll och gör oss relevanta. Jag tror att vi bara har sett början av Youth Justice-verksamhet i Afrika och globalt! Fortsätter Niklas Sannerheim.

Här kan du läsa mer om vårt projekt Youth Justice.