Skip to content KFUM's logga
Sök

Youth Justice

Youth Justice

Youth Justice är ett projekt som vänder sig till unga människor som riskerar att hamna, befinner sig i eller är på väg ur kriminalitet i Senegal, Madagaskar, Togo, Sydafrika och Ghana. Programmets övergripande mål är att målgruppen vid programmets slut har tagit steg mot aktivt medborgarskap.

Vi arbetar för att unga människor som befinner sig i kriminalitet skall få tillgång till rättssäkerhet, skydd och rehabilitering. Målgruppen är även personer som är på väg ur kriminalitet eller som befinner sig i riskzon för att hamna i kriminalitet. Genom att stödja våra partnerorganisationer att erbjuda trygga mötesplatser kan dessa unga människor stärka sin självkänsla och få bättre förutsättningar för att välja en positiv livsbana fri från missbruk och kriminalitet.

Olika insatser riktar sig till unga i förebyggande syfte för att minska riskerna att hamna i missbruk eller kriminalitet, under tiden i fängelse samt i rehabiliterande syfte efter avtjänat straff för att minska risken för återvändande. För att stärka långsiktigheten med programmet och öka effekten är påverkansarbete gentemot beslutsfattare en viktig del som genomsyrar allt vårt arbete. Vi vill stärka unga utsatta människors rättigheter och möjligheter och synliggöra deras situation och vårt arbete.

MÖT SPHESIHLE FRÅN SYDAFRIKA

Namn: Sphesihle Mndunge
Ålder: 25
Bor: På Pietermaritzburgs gator
Drömmar: Att bli fotbollsproffs och starta familj

“Youth Justice är en möjlighet för ungdomar att förändra sina liv”

Vi träffade Pelisa Camagu från YMCA Sydafrika för att prata om Youth Justice.

Nyfiken?

Är du nyfiken på Youth Justice eller vill din lokalförening sätta igång ett samarbete i regionen? Kontakta då Niclas Sannerheim som är vår internationella sekreterare.