Representanter från KFUM Sverige ute i Europa

09 april 2024

Under våren är flera representanter från den svenska KFUM-rörelsen ute i Europa på olika ledarskapsutbildningar och läger. Kolla in några av de möjligheter som KFUM har att erbjuda.

Som en del av de två globala världsorganisationerna YMCA och YWCA kan KFUM erbjuda möjligheter att delta på internationella evenemang, läger och utbildningar. Under våren pågår just nu flera initiativ med representanter från KFUM Sverige ute i Europa.

YMCA Europe Leadership Academy

Den ett år långa ledarskapsutbildningen Leadership Academy anordnas av YMCA Europe med olika fokusområden varje år. I år är temat ”Youth Educates: strengthening the capacity of youth civil society organisations to run non-formal education activities”. Utbildningen vänder sig till unga ledare som är nyfikna på att ta sitt ledarskap och även sin förening till nästa nivå.

Lovisa Ferneman från KFUM Ängsholmen representerar den svenska KFUM-rörelsen. Det första delmomentet är en veckolång vistelse i Slovakien med inledande utbildningar. Se mer från Leadership Academy genom att följa KFUM på Instagram.

YMCA Europe Campacity Conference

Samtidigt samlar initiativet Campacity Conferance, som en del av YMCA Europes projekt Camp Europe, lägerpersonal och ledare från Europa. Konferensen sker i samarbete mellan YMCA Europes fredsorganisation Roots for Peace och YMCA i USA med syfte att kapacitetsstärka lägergårdar runt om i Europa och USA. Fokuset ligger på traumaberarbetning, mental hälsa, utveckling men också flyktinghantering, integration, konflikthantering och mycket mer.

Capacity går av stapeln under april månad där KFUM Sverige är representerade av Lisa Larnemark Schultzberg från KFUM Norrköping och KFUM Brevik.

European YMCA Sport (ESY) camp

YMCA Europas arbetsgrupp ESY jobbar med att förespråka fysisk aktivitet och sport bland unga människor. Detta görs bland annat genom att anordna ledarskapsutbildningar och andra evenemang där sport, idrott och rörelse står i centrum.

Snart inleds projektet Versatile Action in Youth Work som har som mål att samla unga från sju länder att utveckla sport och idrotten som ett verktyg att verka för social inkludering, ungt initiativtagande, kommunikation och interkulturell utveckling och förståelse.