På besök hos Ängsholmen och Kärsögården

24 juni 2024

Varför är du med i KFUM? ”För att både jag och så många andra får utrymme att utvecklas, skratta, reflektera, umgås och så mycket mer”. Det är ytterst tydligt att KFUM betyder mycket för många. I det pågående strategiarbetet har vi ynnesten att få ta del av de många inspirerande berättelserna om vad KFUM är och betyder för medlemmar runt om i landet.

KFUM Ängsholmen

Ledare hos KFUM Ängsholmen

På en liten ö i Stockholms skärgård ligger KFUM Ängsholmens lägergård benägen. Just den här dagen har nästintill 30 unga ledare samlats för att inleda den stundande lägersäsongen.

”Den här veckan har vi haft utbildningar med ledarna och barnen kommer till oss på torsdag”, berättar Lea som är lägerchef under den första sommarperioden.

Under vårt besök pratade vi om vad KFUM betyder för dem och varför de väljer att engagera sig som ledare. Flera ledare säger att den främsta anledningen är att de bidrar till att skapa en trygg plats där barn och unga kan vara sig själva utan att riskera att bli dömd.

”Jag är med för att försöka göra skillnad i barns liv, hur liten den än kan vara”

”Här får jag chansen att växa”

Med bussen från Brommaplan i Stockholm tar det bara några minuter innan vi är framme vid hållplatsen Brostugan. Väl där krävs det en kort promenad till KFUM Brommas lägergård Kärsögården.

När vi besöker Kärsögården ligger den lugn. Det har ännu inte kommit några barn hit. Men det är inte svårt att föreställa sig hur gården snart fylls med skratt, lek och sommarminnen.

”Jag vill fortsätta föra vidare gemenskap och glädje till barn och unga. Saker man kan uppleva utan digitala medel och få ungdomar att må bra”

Av de många ledare vi pratar med är det just det som står i centrum: att skapa en trygg plats för barn och unga. Flera berättar att de valt att bli ledare för att kunna ge tillbaka, ta mer ansvar och utvecklas som person och ledare.

Boka in ett besök

Vill du att vi kommer och besöker din förening? Mejla Nathalie Vukmanic (nathalie.vukmanic@kfum.se)