Lär känna KFUM Sveriges insamlingsansvarig

16 april 2021

Vi på KFUM Sveriges kansli har fått en ny kollega! Den 12 april påbörjade Daniel Holking sitt uppdrag som insamlingsansvarig hos oss. För att lära känna Daniel lite bättre ställde vi några frågor till honom.

Hej Daniel! Vill du berätta lite om dig själv?

– Jag är 43 år och bor tillsammans med sambo, son och två katter. Jag har jobbat med insamling och kommunikation i hela mitt liv och är sedan förra året även scoutledare i Västertorp där jag bor. Jag är väldigt intresserad av olika miljöfrågor och har varit det sedan barnsben. Fritiden tillbringar jag gärna på vårt lantställe i närheten av Rimbo som också har solpaneler vilket är väldigt roligt.

Vad är ditt uppdrag här på KFUM Sverige?

– Som insamlingsansvarig kommer jag bli kontaktyta för insamlingsrelaterade frågor för organisationen. Vi ska kika på hur vi tillsammans kan bygga upp rörelsens finansiering och insamling för att på så sätt kunna bedriva ännu mer fantastisk verksamhet för barn och unga.

Vad gjorde du innan du började hos oss?

– Jag jobbade senast tre år på Naturskyddsföreningen som insamlingskommunikatör. Dessförinnan var jag kommunikations- och insamlingsansvarig på Svenska Freds och innan dess var jag med att starta upp organisationen WaterAid i Sverige. Har jobbat inom den ideella sektorn i över 20 år nu med erfarenhet från en rad olika typer av organisationer.

Varför sökte du dig till KFUM Sverige?

– Jag kände till KFUM sedan tidigare när kontoret låg på Skeppsbron då vi på WaterAid satt i samma lokaler. Det som slog mig då – förutom att det jobbade så mycket trevliga människor där – var att det bedrevs så himla mycket bra och peppig verksamhet för unga inom KFUM. Det vill jag vara med och främja. Jag ser bara på min egen son hur kul han tycker det är att komma ut och göra saker sedan han och jag blev scouter i höstas. Skärmtid är något jag tror ökar för de flesta – framförallt nu under pandemin – men jag tror verkligen vi behöver komma ut och röra på oss mer, både gamla och unga. Mer rörelse åt folket (i dubbel bemärkelse) tycker jag. Då kommer vi må bättre både i kropp, sinne och själ.