KFUM Sverige söker praktikant inom kommunikation HT 2021

16 juni 2021

Är du student och läser en kommunikationsinriktad utbildning? Vill du producera innehåll där unga står i fokus? Då är kanske KFUM Sveriges praktikplats med inriktning mot innehållsskapande något för dig.

KFUM Sverige är riksorganisationen för den svenska KFUM-rörelsen. Nationellt samlar vi 45 000 medlemmar genom 150 medlemsföreningar. Vi är en partipolitisk och religiöst obunden ungdoms- och kvinnorättsorganisation som aktivt arbetar för att skapa mötesplatser där barn och unga kan utvecklas till sin fulla potential.

Inför höstterminen 2021 söker vi nu dig som är genuint intresserad av kommunikation och som brinner för att skapa inspirerande och intresseväckande innehåll. Vi erbjuder en kreativ, initiativrik och inkluderande arbetsplats där alla hjälps åt för att helheten ska bli så bra som möjligt.

Som praktikant är din främsta uppgift att stötta upp vår kommunikativa verksamhet genom att planera och producera innehåll (text, bild och rörligt material) till våra kommunikations- och insamlingsinsatser. Därutöver finns det goda möjligheter att anpassa praktiken utefter dina intresseområden och kompetens.

Om dig

För att trivas i den här rollen tänker vi oss att du behöver vara nyfiken, modig och kreativ. Du har lätt för att ta kontakt med människor och gillar att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Därutöver söker vi dig som:

  • Går en universitets- eller yrkeshögskoleutbildning med koppling till kommunikation, journalistik eller liknande
  • Har goda kunskaper i svenska
  • Har lätt för att skriva målgruppsanpassade texter

Det är meriterande om du har intresse av rörlig bild/video och har det som en del i din utbildning.

Praktisk information

Praktikplatsen avser hösten 2021 och för att möta dina förutsättningar är den flexibel i sin omfattning. Vi välkomnar både dig som är intresserad av en heltidspraktik och dig som vill praktisera ett mindre antal timmar per vecka.

Du väljer själv om du vill utföra ditt arbete på KFUM Sveriges kansli i Stockholm eller arbeta på distans. Om du väljer att genomföra praktiken på distans vill vi att du ska ha möjlighet att besöka vårt kansli vid ett par tillfällen.

Praktiken är oavlönad. Om pandemiläget tillåter kan resor nationellt och internationellt bli aktuellt.

Hur du ansöker

Du ansöker genom att skicka ett CV och ett personligt brev till daniel.holking@kfum.se. Ange under vilken period och i vilken omfattning (heltid, halvtid eller annat) du vill praktisera hos oss. Sista ansökningsdag är 30 juni 2021.

Kontakta KFUM Sveriges insamlingsansvarig Daniel Holking på daniel.holking@kfum.se om du har några frågor. Välkommen med din ansökan!