KFUM Sverige söker en ekonom

25 augusti 2021

Är du en fena på ekonomihantering och budgetarbete? Dessutom en ”doer” som gillar att effektivisera processer, ha ordning och reda och samtidigt trivs i en central roll på ett mindre kansli där vi alla hjälps åt att uppfylla vårt viktiga uppdrag för unga både i Sverige och globalt? Då kan du vara den vi söker till tjänsten som ekonom.

Om tjänsten

Tjänsten är på heltid och du svarar för riksförbundet KFUM Sveriges ekonomifunktion. Tjänsten är en nyckelroll i organisationen och du säkerställer en välfungerande och strukturerad ekonomifunktion för organisationen som har flera projekt, finansiärer och intressenter att relatera till, vilket gör ett nära samarbete med kollegor centralt. Tjänsten rapporterar till generalsekreteraren.

Huvudsakliga uppgifter:

 • Säkerställa en välfungerande och strukturerad ekonomifunktion
 • Hela ekonomiflödet; leverantörs- och kundreskontra, löner, löpande redovisning, avstämningar samt budget- och prognosarbete
 • Upprättande av årsbokslut
 • Administration kopplat till organisationens 90-konto
 • Bollplank och resurs till kollegor för utveckling och kontroll av verksamheten
 • Föredragande gällande organisationens ekonomiska läge
 • Vid sidan av löpande arbete bedriver du utveckling av ekonomifunktionen och är initiativtagare till att effektivisera interna processer

Om dig

Du delar KFUM Sveriges värdegrund och håller med om att unga människor ska kunna vara trygga och kunna utvecklas, oavsett bakgrund, identitet eller erfarenhet. Vidare är du trygg i dig själv och gillar att se resultat på dina insatser som du utför både systematiskt och med kreativitet. Att arbetet ska vara roligt är naturligt och du tar dig an hela flödet med effektivitet och utveckling i sikte, samtidigt som du trivs i en roll där du bidrar till att göra skillnad.

Troligen har du redan jobbat med ekonomi i någon form och har god kännedom om processer, samt är orädd för att ta ett helhetsgrepp. Du har god samarbetsförmåga, är noggrann och ansvarstagande. Du är analytiskt lagd och har förmåga att förklara komplex ekonomisk information på ett pedagogiskt sätt.

Bakgrund och personliga egenskaper:

 • Ekonomisk utbildning på eftergymnasial nivå eller motsvarande erfarenhet
 • Erfarenhet av arbete med ekonomisk redovisning och kvalitetssäkring av projektredovisning
 • Erfarenhet av riskbedömning och riskhantering
 • God pedagogisk förmåga
 • Duktig relationsbyggare och lagspelare. Kan möta och skapa möjligheter med personer på alla nivåer; entreprenörer, stiftelseägare, företagsledningar och representanter från våra medlemsorganisationer och medlemmar i alla åldrar
 • En person som trivs på ett litet kansli där alla tar ansvar för att helheten ska bli bra

Meriterande:

 • Erfarenhet av utvecklingssamarbeten/biståndsmedel
 • Har förståelse för idéburna organisationers förutsättningar

Om KFUM Sverige

Här kan du läsa mer om KFUM som är en del av en världsomfattande ungdoms- och kvinnorättsrörelse med 175 års erfarenhet av att stärka unga människor och skapa ett starkare, varmare och mer jämställt samhälle, liksom att vi är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation. Till KFUM är alla välkomna, oavsett tro, livsåskådning eller annat som teoretiskt skulle kunna försöka dela upp oss i grupper.

Villkor och praktisk information

Tjänsten är en tillsvidareanställning och omfattningen är 100% med en genomsnittlig arbetstid på 37,5 h/vecka. Arbetet utgår från KFUM Sveriges kansli på Borgmästargatan på Södermalm i Stockholm. Under rådande omständigheter med covid-19 tillämpas arbete hemifrån i stor utsträckning och i den mån det är möjligt för uppdraget.

KFUM Sverige är ansluten till Kollektivavtalet för tjänstemän mellan Fremia och Unionen.

Kvälls- och helgarbete förekommer i viss utsträckning. Likaså förekommer resor i viss utsträckning, både nationellt och internationellt.

KFUM Sverige eftersträvar att vara en arbetsplats med olika perspektiv och erfarenheter, varför vi välkomnar en bredd av sökanden.

Ansökan

Vänligen sök tjänsten genom personligt brev och cv till jobb@kfum.se. Sista ansökningsdag är 20 september 2021. Urval sker löpande och du kan kontaktas för intervju redan innan sista ansökningsdag.

För frågor kontakta KFUM Sveriges generalsekreterare Alexander Clemenson på alexander.clemenson@kfum.se eller 08-677 3001.