KFUM Sverige ordnar utbildning för unga i videoproduktion, fred och internationellt samarbete!

07 december 2020

Många föreningar har visat ett intresse, genom KFUM Sveriges enkät, för att fördjupa sin internationella verksamhet. Nu vill KFUM Sverige passa på att erbjuda en chans för att göra just detta! I januari och februari erbjuder KFUM Sverige en möjlighet för tio unga i KFUM-rörelsen att gå en utbildning i videoproduktion och fred. Kort anmälningstid så erbjud denna utbildning till unga i er förening snarast!

2020 har varit ett svårt år för att träffas och göra saker tillsammans. Ännu svårare har det varit att träffas internationellt – någonting som KFUM Sverige annars är måna om att arbeta med och erbjuda. Vi vill bemöta bristen på internationella mötesplatser och överflödet av tråkiga Zoom-föreläsningar. Därför erbjuder KFUM Sverige en utbildning för unga i videoproduktion, fred och internationellt samarbete!

Utbildningens innehåll

Utbildningen innehåller dessutom deltagare och samarbete med YMCA/YWCA-rörelser i andra länder. Det är snabba puckar som gäller! Vi vet att det finns många unga som är intresserade av att lära sig om a) fred och säkerhet, b) ungas och ungdomsverksamhetens roll i fredsbyggandet och c) video- och filmproduktion. Det finns också många unga som kanske inte vet att de är intresserade av det. Denna utbildning innehåller allt detta och utbyte och möten med unga från andra länder!

Hela paketet består av dessa delar:

  • Möte och utbyte med unga från andra svenska KFUM-föreningar och från Sydafrika, Palestina, Madagaskar, Belarus, Togo, Ukraina och Senegal med hjälp av YMCA- eller YWCA-organisationer i dessa länder.
  • En kurs i videoproduktion, d.v.s. ett tillfälle för att lära sig videoredigeringsprogrammet Adobe Premiere Pro, få tips kring filmningstekniker, få tips kring klippning och annat med hjälp av en expert som arbetar med videoproduktion.
  • En kurs i fred och internationellt samarbete utifrån FN:s resolution UNSCR 2250 som handlar om unga, fred och säkerhet.
  • Att varje deltagare producerar en kort intervjuvideo med hjälp av kurserna i utbildningen.

HÅLLTIDER

  • 30 januari: En kurs om fred och internationellt samarbete. Ca 2 timmar.
  • 6 februari: En kurs i videoproduktion. Ca 3 timmar.
  • 27 februari: Avslutande träff med presentation av färdiga intervjuvideor.

Annan INFO

Föreningen och deltagaren kommer att få tillgång till programmet Adobe Premiere Pro för att genomföra utbildningen. De färdiga resultaten (korta intervjuvideos) kommer eventuellt, med deltagarnas tillstånd, att användas av KFUM Sverige, föreningen och/eller KFUM Sveriges internationella samarbetspartners. Se pdf för mer utförlig information om utbildningen. PDFen hittar du här!

ANMÄLAN

Skicka ett mejl till vsevolod.lukashenok@kfum.se med ämnesraden ”Utbildning 2250” senast den 18:e december för att anmäla dig (eller någon annan) till kursen eller för att få mer information.