KFUM söker kandidater till Europarådets ungdomskommitté

17 januari 2023

Vill du representera KFUM och Sveriges unga på europeisk nivå? Ansök om att bli ledamot Europarådets ungdomskommitté 2024–2025. 

Du som är engagerad inom KFUM-rörelsen har möjligheten att representera KFUM och Sveriges unga som del av Europarådets kommitté för ungdomsfrågor. Som ledamot i kommittén samarbetar man med representanter från europeiska ländernas regeringar och arbetar fram nya riktlinjer kring ungdomsfrågor för att stärka ungdomsrörelsen i Europa. 

Om uppdraget

Vad: Vara KFUMs och Sveriges ungas röst i Europa och representera Sveriges unga på plats under ungdomskommitténs möten. 

När: 2024–2025. Mandatet är för två år. 

Var: Uppdraget innebär resande, minimum två tillfällen med fem dagar per år, till bl.a. Strasbourg, Budapest och/eller Bryssel. 

Mer information här

OM EUROPARÅDETS UNGDOMSKOMMITTÉ 

Europarådet (Council of Europe) är Europas institution för demokrati, mänskliga rättigheter, och rättsstatens principer. Organisationen arbetar med t.ex. demokratiutveckling, pressfrihet, minoritetsrättigheter och likabehandling. 

Europarådets kommitté för ungdomsfrågor (Advisory Council on Youth) består av representanter från ungdomsorganisationer. Kommittén är tillsatt på uppdrag direkt av Ministerkommittén, som består av medlemsländernas ministrar. Kommittén för ungdomsfrågor har i uppgift att stärka ungdomsrörelsen i Europa genom att bland annat lägga förslag på nya policyer, agera rådgivande och uttala sig om aktuella omvärldsfrågor. Kommittémedlemmarna företräder Europarådets och kan därför regelbundet resa på uppdrag för att sprida och diskutera ungdomsfrågor i Europa. 

KRITERIER

  • Vara mellan 18–30 år 
  • Vara engagerad i en KFUM-förening 
  • Ha möjlighet att avsätta tid för uppdraget under hela mandatperioden 2024–2025 
  • Har mycket god kommunikationsförmåga i tal och skrift på engelska 
  • Vara tillgänglig för resa till Bryssel 20–21 april 

ANSÖKAN 

KFUM Sverige kommer att nominera en person till uppdraget till LSU – Landsrådet för Sveriges ungdomsorganisationer. LSU kommer i sin tur att välja ut en kandidat som kommer att presenteras på European Youth Forums årsmöte i april 2023.

Årsmötet gör sedan det slutgiltiga valet. 

Använd ansökningsformuläret via länken och skicka in senast 1 februari till Seva Lukashenok 

Vid frågor, hör av dig till Seva Lukashenokvsevolod.lukashenok@kfum.se