Intervju med Årets William 2019 – Bobby Andersson

30 november 2019

MOTIVERING

”Bobby har varit instruktör och utövare i över 25 år. Han har idag haft flera hundra unga killar som passerat sin dojo (träningslokal). Många av dem har hamnat snett i livet och är påväg att hamna utanför samhället. Bobby sätter alltid ungdomarna först, han vet att de är framtiden och vill bygga upp deras självkänsla men framförallt sudda bort det hårda och stökiga, genom träningen lär han de unga ödmjukhet och respekt.”

Kort intervju med Bobby från KFUM Limitless Malmö
Bobby Andersson Årets William 2019

Hur känns det att ha blivit tilldelad Årets William?

Jag är så glad och tacksam. Tack till er som med detta William-stipendie uppmuntrar och lyfter fram.

Hur skulle du förklara KFUM för någon som inte vet?

KFUM skulle jag beskrivit som en stark samarbetspartner om man vill göra något för ungdomarna idag och framåt. Jag vet i varje fall att jag har många år kvar i detta forum och på mattan att sprida BJJ och filosofin och livsstilen kring det så mycket det är möjligt.

När började ditt engagemang i KFUM?

Mitt engagemang i KFUM har varit långt det började 2005 då jag starta i KFUM Malmö startade och var instruktör för de nya och ungdomarna som hade svårt med vanliga klassen eller hade ytterligare behov, tillsammans i limitless regi har jag varit i två år och arbetet har fokuserat till att ha öppet ofta och hög närvaro av de berörda högt i tak ödmjukhet hjälpsamhet och alltid streching/andning/mindfulness sista 10 min.