Skip to content KFUM's logga
Sök

Riksombudsmöte

12-14 november 2021 i Uppsala

Välkommen till

ROM 2021!

Tillsammans med KFUM Uppsala hälsar vi dig välkommen till Riksombudsmötet (ROM) på Arenahotellet i Uppsala den 12-14 november 2021. Vi vill att ROM ska vara en mötesplats där du kan träffa medlemmar från andra föreningar och där vi tillsammans arbetar framåt för ett ännu starkare KFUM.

På den här sidan hittar du aktuell information om ROM, allt från praktiska detaljer till tips på hur du kan förbereda dig inför mötet.

Vi ses i Uppsala i november!

Anmälan är stängd

Anmälan är stängd

Anmälan till ROM 2021 är stängd. Det är dock fortfarande möjligt att anmäla sig till det demokratiska mötet. Då ingår inte lunch, fika, middag och ROM-kvällen. Kontakta Ingrid på KFUM Sveriges kansli om du vill anmäla dig eller om du har frågor om anmälan.

Till dig som är anmäld till ROM

Till dig som är anmäld till ROM

I dokumentet nedan har vi samlat information som kan vara bra att känna till innan ankomst till Uppsala. Läs gärna igenom och hör av dig till Ingrid om du har några frågor!

Möteshandlingar

Här hittar du handlingarna till Riksombudsmötet 2021, dels som ett komplett dokument innehållandes alla handlingar och dels uppdelade och numrerade utefter mötets dagordning.

Riksombudsmötet kommer besluta om hantering av den sent inkomna motionen om ”Policy för arvodering av förtroendevalda”.

Alla handlingar

Handlingar utefter dagordning

Sent inkommen motion

Praktisk information

Här samlar vi alla praktiska detaljer du behöver känna till inför ROM.

Årsmötesskola

För att hjälpa dig och din förening i era förberedelser inför ROM har vi tillsammans med Sensus tagit fram en Årsmötesskola. Genom filmer, ljudfiler och reflektionsfrågor får du lära dig mer om hur mötet går till. Årsmötesskolan vänder sig både till dig som har deltagit på ROM tidigare och du som inte har gjort det.

Workshops

Tillsammans med Sensus har vi även tagit fram en serie om fem workshops som syftar till att förbereda din förening inför ROM. Workshoparna kan genomföras både fysiskt och digitalt och innehåller bland annat övningar som ger ökad förståelse kring demokrati i KFUM, möteshandlingar och röstningsförfarande.

Webbinarier

I oktober bjuder vi och Sensus in till två webbinarier där du har möjlighet att ställa frågor till de föreningar som har skickat in motioner till årets ROM. Du har även möjlighet att ställa frågor om styrelsens lagda propositioner och andra årsmöteshandlingar. Propositionen om regionförändringen kommer att presenteras på båda webbinarierna.

  • Webbinarium 1: Motioner

    Presentation av föreningarnas inskickade motioner, styrelsens svar på motionerna, proposition om regionförändring samt frågestund.

    13 oktober kl. 18:00-20:00 på Zoom

  • Webbinarium 2: Propositioner, verksamhetsplan och budget

    Presentation av styrelsens lagda propositioner, verksamhetsplan och budget samt frågestund.

    28 oktober kl. 18:00-20:00 på Zoom

Spela in en hisspitch om ROM

I den här videon förklarar Petter från KFUM Sveriges styrelse vad en hisspitch är. Vi hoppas att du vill spela in din egen hisspitch där du berättar om de idéer och tankar du har inför ROM. Mejla din hisspitch till Sofie på KFUM Sveriges kansli.

Dokumentbank

Här samlar vi dokument och material som handlar om ROM.

Frågor?

Hör av dig till Ingrid Greiby på KFUM Sveriges kansli om du har några frågor eller funderingar om Riksombudsmötet.