Skip to content KFUM's logga
Sök

Riksombudsmöte

12-14 november 2021 i Uppsala

Välkommen till

ROM 2021!

Tillsammans med KFUM Uppsala hälsar vi dig välkommen till Riksombudsmötet (ROM) på Arenahotellet i Uppsala den 12-14 november 2021. Vi vill att ROM ska vara en mötesplats där du kan träffa medlemmar från andra föreningar och där vi tillsammans arbetar framåt för ett ännu starkare KFUM.

På den här sidan hittar du aktuell information om ROM, allt från praktiska detaljer till tips på hur du kan förbereda dig inför mötet.

Vi ses i Uppsala i november!

Anmälan är öppen

Anmälan är öppen

Nu är du varmt välkommen att anmäla dig till ROM 2021! Fram till den 12 oktober anmäler du dig till reducerat pris. Därefter tillkommer en efteranmälningsavgift.

Mer information om anmälan och deltagaravgifter finns nedan.

Nominera till KFUM Sveriges valberedning

Nominera till KFUM Sveriges valberedning

Inför ROM söker valberedningen kandidater till KFUM Sveriges valberedning. Som valberedare bidrar du till att KFUMs framtida styrelse representerar den bredd och kompetens som finns inom vår rörelse.

Skicka dina nomineringar till valberedningen@kfum.se. Och tveka inte att nominera dig själv om du tror att det här är ett uppdrag för dig!

Praktisk information

Här samlar vi alla praktiska detaljer du behöver känna till inför ROM.

Årsmötesskola

För att hjälpa dig och din förening i era förberedelser inför Riksombudsmötet har vi tillsammans med studieförbundet Sensus tagit fram en Årsmötesskola. Årsmötesskolan vänder sig både till dig som har deltagit på Riksombudsmötet tidigare och du som inte har gjort det.

Workshops

Tillsammans med Sensus har vi även tagit fram en serie om fem workshops som syftar till att förbereda din förening inför Riksombudsmötet. Målet är att sprida kunskap om Riksombudmötet och att inkludera föreningar, delegater och deltagare i arbetet kring KFUM-rörelsen.

Webbinarier

I oktober bjuder vi och Sensus in till två webbinarier där du har möjlighet att ställa frågor till de föreningar som har skickat in motioner till årets ROM. Du har även möjlighet att ställa frågor om styrelsens lagda propositioner och andra årsmöteshandlingar. Handlingarna publiceras här på hemsidan den 1 oktober.

  • Webbinarium 1: Motioner

    Presentation av föreningarnas inskickade motioner, styrelsens svar på motionerna, proposition om regionförändring och frågestund.

    13 oktober kl. 18:00-20:00 på Zoom

  • Webbinarium 2: Propositioner, verksamhetsplan och budget

    Presentation av styrelsens lagda propositioner, verksamhetsplan och budget samt frågestund.

    28 oktober kl. 18:00-20:00 på Zoom

Spela in en hisspitch om ROM

I den här videon förklarar Petter från KFUM Sveriges styrelse vad en hisspitch är. Vi hoppas att du vill spela in din egen hisspitch där du berättar om de idéer och tankar du har inför ROM. Mejla din hisspitch till Sofie på KFUM Sveriges kansli.

Dokumentbank

Här samlar vi dokument och material som handlar om ROM.

Frågor?

Hör av dig till Ingrid Greiby på KFUM Sveriges kansli om du har några frågor eller funderingar om Riksombudsmötet.