Emma-utbildningen stärker och utvecklar ledare!

11 januari 2023

Medan många har njutit av julledighet har ett gäng KFUM-ledare tagit sina ledarkunskaper till nästa nivå. De har nämligen gått KFUM:s ledarskapsutbildning Emma.

Denna gång anordnades utbildningen i Sälen där föreläsningar och workshops har varvats med skidåkning och bastubad!

– Ett till stort tack till alla deltagare som har varit med och skapat en fantastisk vecka uppe i Sälen. Det har varit otroligt mycket gänget har fått lära sig under veckan som gått och även lite uppfräschning av George och Williams, som är dom två första utbildningar i KFUM Helheten, skriver KFUM Norrköping om veckan.


Glada deltagare på den senaste Emma-utbildningen i Sälen.

EMMA-utbildningen är en del av KFUMs utbildningspaket och en fördjupningskurs om KFUM, ledarskap och personlig utveckling. Deltagarna lär sig om coachande samtal, konflikthantering, normkritik och mycket mer!

Varför heter utbildningen ’Emma’?

Varje steg i KFUM:s utbildningspaket är döpta efter en av grundarna till YWCA-YMCA rörelsen. Just denna utbildningsdel är döpt efter Emma Robarts som tillsammans med Mary Jane startade rörelsen som kom att bli KFUK, eller YWCA, år 1894. Sedan dess har rörelsen arbetat aktivt för att stärka unga tjejer och kvinnors rättigheter samt stå upp för mänskliga rättigheter världen över.

Mer om våra utbildningar