Bli KFUMs representant på FN:s klimatmöte

20 november 2023

Du som KFUMare har möjligheten att representera KFUM och Sveriges unga! Fram till den 10 december går det att söka platsen som ungdomsrepresentant på FN:s klimattoppmöte COP29. Möjligheten innebär arbete med påverkan på global nivå kring frågor som klimat, miljö och hållbarhet. Ge din åsikt, påverka FN och res till klimattoppmötet!

Sök genom att fylla i ansökningsformuläret och skicka in till vsevolod.lukashenok@kfum.se. KFUM Sverige kommer att nominera en person till LSU, som i sin tur gör det sista urvalet. Du som blir nominerad kommer efter nomineringen att kunna anpassa eller ändra dina svar inför den slutgiltiga ansökningen till LSU. Vi uppmuntrar dig som är intresserad av platsen att skicka in ansökningen till oss i den form du hinner!

När: januari 2024 – december 2025 (rollen innebär ett åtagande på två år)
Vem: medlem i KFUM, 18-25 år
Deadline för ansökan: 10 december till vsevolod.lukashenok@kfum.se
Var: Digitalt, Stockholm, ännu okänd plats för COP29 m.m.
KostnadLSU står för alla kostnader i samband med uppdraget
Ansökningsformulär: här!

Beskrivning av uppdraget

Uppdraget passar dig som är engagerad och självgående, har förståelse för ungdomspolitiska perspektiv, god kunskap om klimat- och miljöfrågor, är intresserad av påverkansarbete, trivs i politiska miljöer samt vill vara en resurs för KFUM-rörelsen.

Uppdraget sträcker sig över två år. Du ingår i den svenska delegationen och deltar vid COP29. Delegationen kommer att träffas under förberedelserna, inför mötet och dagligen på plats under själva mötet. Utöver det kommer du att samarbeta med LSU:s andra ungdomsrepresentanter till FN samt vara en del av LSU:s Representantforum, där LSU:s andra internationella representanter ingår. Du kommer även att delta i nödvändiga förberedande möten.

Hör av er till vsevolod.lukashenok@kfum.se om du behöver någon hjälp!