800 000 tack till Folkspel

17 november 2023

Under 2022 tjänade KFUM Sveriges föreningar in totalt 895 605 kronor på försäljning av Bingolotter och Sverigelotter.

Försäljning av lotter bidrar till att KFUM kan fortsätta erbjuda trygga mötesplatser, positiva nätverk och ledarledda aktiviteter. Alla viktiga för att stärka den fysiska och psykiska hälsan bland barn och unga.

Alexander Clemenson, generalsekreterare på KFUM Sverige, berättar hur försäljningen av lotter gör skillnad.

– Försäljningen av Bingolotter ger en egen intäkt till lokalföreningarna, som kan hjälpa till i sjösättandet av initiativ. Men den kan även utveckla unga genom att engagera dem i försäljning, budgetera och gemensamt bestämma hur de vill att föreningens inkomster ska spenderas. Det kan till exempel handla om att delta i ett läger, renovera lokaler eller köpa in något specifikt som efterfrågas till den viktiga verksamheten.

Överskottet går till civilsamhället

– Alla vi på Folkspel är mäkta stolta över det överskott vi bidragit med till landets föreningar och organisationer, med 74 riksorganisationer som medlemmar. Vi är som bekant en ideell organisation som ägs av våra medlemmar. Det innebär att inga privata aktörer har ekonomiska intressen i vår verksamhet och att vi därmed kan låta allt överskott gå direkt tillbaka till dem vi verkar och finns till för, säger Henrik Lindroth, marknadsansvarig på Folkspel.

Totalt har Folkspel sedan starten 1991 betalat ut över 17,5 miljarder till landets klubbar och organisationer. KFUM Sveriges medlemsföreningar har fått ta del av  895 605 kronor genom att sälja Bingolotter och Sverigelotter. Så, därför vill vi på KFUM passa på att skicka 800 000 tack till Folkspel. Tillsammans bidrar vi till att tusentals barn och unga får en meningsfull fritid.