40 dagar för klimatet

17 februari 2021

Kampanjen 40 dagar för klimatet är tillbaka! Tillsammans med Scouterna och flera andra samarbetspartners bjuder KFUM Sverige in alla föreningar och medlemmar inom rörelsen att delta i en gemensam satsning för klimatet. Under 40 dagar (17 februari – 28 mars) utmanar vi alla KFUMare att göra klimatsmarta val och inspirera varandra att leva på ett sätt som är bättre för vår värld.

Gör klimatbingot med 40 utmaningar!

Delta i utmaningen genom att ladda hem klimatbingot – en bingobricka med 40 miljövänliga handlingar och kryssa för så många boxar du kan fram till den 28 mars. Utmana andra i din närhet genom att göra bingot tillsammans med ditt lag, din kår eller din föreningen! Peppa och inspirera ännu fler genom att dela det ni gör och följa vad som händer under #40dagarförklimatet i sociala medier.

Syftet med 40 dagar för klimatet är att vi ska tänka till hur vi lever och få inspiration till att göra medvetna val. Det handlar om att ingen kan göra allt men att alla kan göra något och att vi tillsammans kan göra skillnad.

Klarar du minst 50 procent av bingobrickan kan du köpa ett klimatmärke i tyg för att visa att du gjort klimatsmarta val. Märket finns att beställa online.