Skip to content KFUM's logga
Sök

akut uppmaning:

Stöd KFUMs insamling till Ukraina!

KFUM går helhjärtat in med vår insamling till Ukraina och kommer att öronmärka gåvorna att oavkortat (till 100%) gå vidare till ändamålet. Genom vårt stora europeiska nätverk kommer insamlade gåvor att gå vidare till att stötta våra partnerorganisationer i Ukraina och länderna runt Ukraina för att på bästa sätt göra största möjliga skillnad för de som både befinner sig inne i Ukraina och de som just nu lämnar landet och befinner sig i grannländerna. Eventuellt resterande medel som blir över efter de akuta behoven är tillgodosedda kommer att användas till återuppbyggande insatser i efterhand så annat användande än ändamålet kommer inte förekomma. Vi har i dagsläget kontakt med och lyssnar in behoven som uppstår hos YMCA i Ukraina men även YMCA Rumänien och samarbetat kan komma att infatta flera närliggande YMCA:s för att kunna stötta Ukraina på bästa möjliga sätt beroende på hur situationen utvecklas.

Exempel på vad din gåva kommer användas till av våra föreningar i och runt Ukraina:

  • Att hålla igång och driva olika typer av skydd och säkring av lokaler på plats i Ukraina inklusive bemanning.
  • Transport av människor och olika förnödenheter både inom Ukraina och till och från närbelägna länder som hjälper till i krisen.
  • Inköp av mediciner, mat, filtar och andra förnödenheter som våra organisationer på plats bäst bedömer behövs för stunden.
  • Hjälp och psykologiskt stöd till de som drabbats av krigets konsekvenser.
  • På sikt bidra till uppbyggandet av Ukraina efter krigets slut. Vi finns kvar på plats när flyktingkrisen avtagit och den akuta fasen är över.

Insamlade medel för denna satsning kommer inte gå till:

  • Insatser i Sverige som syftar till att ta emot eller husera flyktingar från Ukraina. Vi har inlett en dialog med våra svenska föreningar om hur vi som en av Sveriges största barn- och ungdomsrörelser bäst kan göra en insats för flyktingar som kommit till Sverige, men syftet med denna insamling är istället fullt fokus på att hjälpa på plats i närområdet.

Vi samlar in via SWISH: 901 85 57 men det går också bra att stödja via bankgiro: 901-8557.
Märk betalningen: ”Ukraina”

>> Vill din förening göra något för de drabbade i Ukraina?

Senaste nytt:

Från oss, och våra lokalföreningar