Skip to content KFUM's logga
Sök

Intäktsmöjlighet för föreningen:

Sälj Majblomman ihop med KFUM!

Försäljningen är över för i år men vi hoppas göra detta igen 2022. Vill ni anmäla ert intresse eller bara ställa frågor? Maila daniel.holking@kfum.se

———————

I år (2021) blev Majblomman helt digital på grund av den rådande pandemin. Det är så klart tråkiga omständigheter men vi på KFUM Sverige tycker det ger ett bra möjlighet när det sker digitalt att vara med och sälja majblommor i år. På så sätt bidrar vi inte bara till våra föreningars insamling, vi slår också ett slag mot barnfattigdomen i Sverige genom Majblommans verksamhet. Hos Majblomman – kan familjer där pengarna inte räcker till – ansöka om ekonomiskt stöd för till exempel ett par fotbollsskor, avgiften till fritidsaktivitet/läger eller en jacka. Det vill vi på KFUM Sverige vara med och stötta. Förutom att försäljningen stöttar detta viktiga arbete går även en slant tillbaka till föreningarna.

Använd koden: XXGDUK när ni startar er shop!
KFUM Sverige har ordnat en gruppkod som gör att ni som förening enkelt kan haka på med en egen butik. Ni som förening kan givetvis ordna en egen gruppkod men lösningen med en gruppkod gör att KFUM Sverige får 10% på försäljningen och ni som förening får detsamma. Det stärker både upp den enskilda föreningskassan och KFUM:s resurser.

Så här gör ni för att starta en butik under KFUM Sverige:

 1.  Gå in på Majblommans sida och fyll i gruppkoden XXGDUK i formuläret (det tar 30 sekunder):
  https://insamling.majblomman.se/majblommesaljare
 2. I steg 2 anger ni er förening i fälten för förnamnet. Majblomman saknar i år nivåer för lokalföreningar under riks så ni som förening räknas som KFUM:s barn.
 3. Ni får en unik länk att använda och 10% av försäljningen via er länk går till föreningen

I upplägget ovan blir ni som förening barn till KFUM Sverige men vill ni låta barnen i er förening samla in till er en och en och få 10% på försäljningen kanske upplägget nedan passar bättre. Ni bestämmer själva vilket upplägg som är bäst. En del föreningar tycker en butik för föreningen räcker och kan då välja alternativ 1, andra vill aktivera barnen själva i försäljningen och kan kika på alternativ 2.

Så här gör ni för att starta en egen gruppkod:

 1. Gå in på Majblommans sida för att starta en gruppkod och skapa ett konto med gruppkod här:
  https://insamling.majblomman.se/larare-ledare
 2. Gruppkoden delar ni sedan ut till andra ledare och till föräldrar och barn så kan de sedan skapa egna små butiker i er regi.
 3. Butiker genereras här: https://insamling.majblomman.se/majblommesaljare eller i Majblommans app för Iphone eller Android

Vi gör detta som ett test i år med förhoppningen att det funkar bra och att det går att addera en nivå till nästa år och då kanske göra en större satsning. Har ni frågor kan ni höra av er till mig, Daniel Holking, Insamlingsansvarig KFUM Sverigedaniel.holking@kfum.se eller 073-661 24 37

PS! Vill ni inte sälja i år är det fullt förståeligt. I så fall får ni hemskt gärna dela vår länk i era kanaler. KFUMs blombutik (majblomman.shop). För det går till något bra och majblommorna är ovanligt fina i år. DS!

"Barn som lever i familjer där pengarna inte räcker till kan ansöka om ekonomiskt stöd till och med det år då barnet fyller 18 år. Det kan gälla ett par fotbollsskor, ett barnkalas, avgiften till fritidsaktivitet eller en jacka."

/Majblommans riksförbund

Snabb överblick:

Varför sälja Majblommor?

Vi förklarar i korthet vad argumenten för att sälja Majblommor är.

 • Föreningen får en intäkt

  10% på försäljningen går till er förening som startat upp butiken. Detsamma gäller om ni gått med via KFUM Sveriges gruppkod.

 • KFUM Sverige får en intäkt

  Om ni startat er butik under KFUM:s gruppkod XXGDUK går även 10% till KFUM Sveriges verksamhet.

 • Majblomman kan stötta utsatta barn

  En del barn har inte råd med utrustning eller lägeravgift. Via Majblomman kan familjer söka pengar för detta så att ALLA kan vara med.

 • Barnen som säljer för föreningen får en intäkt

  Väljer föreningen att starta en egen gruppkod får barnen som säljer behålla 10% själva.