En grym vecka i feminismens tecken!

500 kvinnor från över 70 länder samlades för YWCA World Council i Johannesburg, Sydafrika. Ny styrelse röstades fram med starka och kunniga kvinnor. Vår nya styrelse består till 60% av unga kvinnor (under 30 år), ett tydligt bevis på att vi lever som vi lär: Empowering young women! Mira Rizek från Palestina valdes till president, vilket förstås är roligt för oss som har samarbeten med just Palestina sedan decennier tillbaka.

Propositioner las fram från YWCA-styrelsen och flera länder hade lagt fram motioner, vissa kontroversiella i vår världsvida rörelse. Diskussionerna gick starka och argumentationen var livlig. Samtidigt som vi bröt av med skratt, dans och kreativt snack och delade med oss av erfarenheter och upplevelser i olika workshops och samtal.

Vår svenska delegation bestod av 13 personer där vår yngsta deltagare var 16 år. Alla var engagerade och bidrog på olika sätt till att vi kan vara stolta över vår delegation. Den mesta tiden spenderade vi förstås på konferensen men vi hann med en utflykt till Mandela Foundation och Constitution Hill, något som ger historiskt perspektiv och uppmuntrar till reflektion.

Vi säger hej och tack till alla våra systrar runt om i världen. Vi åker hemåt till våra respektive länder men tillsammans fortsätter vi kampen ”Transforming Power Structures!”

Världsrådsmöte i USA samlar världens största ungdomsrörelse

Ta med din förening på en av de största mötesplatserna inom YMCA och Världsrådsmötet som samlar deltagare inom rörelsen från hela världen. KFUM Sverige har ett viktigt uppdrag från senaste Riksombudsmötet – att lyfta HBTQ-personers rätt att vara en självklar del av den globala rörelsen. Världsrådsmötet hålls 29 juni-5 juli 2014 i Estes Park, Colorado, USA.

Om Världsrådsmötet:

”The World Council is the meeting of YMCA movements from all over the world, organized every 4 years by the World Alliance of YMCAs and hosted in 2014 by the YMCA of the USA. During the event, YMCAs will come together to share, learn, and build on the work of the NEW WAY strategy. The World Council theme in 2014 is Empowering Young People.”

Läs mer och anmäl er här:
http://2014.ymca.int/

Berätta gärna för KFUM Sverige om ni anmäler er så får vi en chans att ha gemensam kontakt med alla från Sverige. Meddela oss på info@kfum.se. Bestäm i din förening hur ni löser kostnaden för resa och deltagande.