PÅMINNELSE: Representera KFUM och sveriges unga i FN 2015

LSU söker två FN-representanter för 2015, en till FN:s Generalförsamling, UNGA och en till FN:s arbete med hållbarhetsfrågor. Sista ansöknings- och nomineringsdag är 31 oktober 2014. Den nominerade personen ska vara väl förankrad i någon av LSU:s medlemsorganisationer och vara mellan 18-25 år, då uppdragen genomförs. Personen bör ha en insikt om och förståelse för det ungdomspolitiska perspektivet, vara intresserad av och ha erfarenhet av påverkansarbete och en vilja att verka i politiska miljöer. Den sökande ska också vilja vara en resurs för LSU:s medlemsorganisationer.

Läs mer om uppdraget på http://lsu.se/representera-sveriges-unga-i-fn-2015/.
Skicka din ansökan till daniel.axelsson@kfum.se.

Arbete med unga utifrån ett hälsoperspektiv hösten 2014

Höstens Hälsoperspektiv-kurs kommer att hållas på Kärsögården i Stockholm 15-16 november! Kursen riktar sig till ideella och anställda på alla nivåer i KFUM-rörelsen.

Arbete med unga utifrån ett hälsoperspektiv är KFUMs initiativ för att kompetensutveckla ledare, personal och förtroendevalda kring ungas psykiska hälsa. Syftet med kursen är att ge KFUM verktyg för att bli en trygg och stödjande plats för alla ungdomar. Kursen är också en mötesplats för KFUM-are i olika roller från hela landet.

Föreläsare för hösten är Toleransprojektet från Kungälv. Projektet drivs av Teskedsorden och Kungälvs kommun och är en långsiktig, förebyggande och riktad pedagogisk insats som används i skolan. Toleransprojektet leder till större tolerans bland ungdomar och minskad rasism i samhället. Dessutom sparar satsningen miljonbelopp åt samhället, visar en socioekonomisk studie genomförd av nationalekonomen Ingvar Nilsson samt beteendevetaren Eva Lundmark.

Bakgrunden till Toleransprojektet är ett brutalt mord på en pojke för 19 år sedan. Därefter tog kommunen beslut om krafttag mot intolerans och rasism. I Kungälvs kommun har arbetet lett till att det inte finns några nazistiska grupper på orten. Nu sprids arbetet över Sverige och 20 kommuner har beslutat sig för att implementera metoden.

Anmälan och mer info om höstens föreläsare finns på http://utbildningar.kfum.se/evenemang/arbete-med-unga-utifran-ett-halsoperspektiv//

Förebygga övergrepp i föreningslivet

Sverige är ett föreningstätt land och många barn och unga är engagerade i en eller flera föreningar och samfund. Den stora majoriteten barn och unga trivs och finner glädje i de verksamheter som de är aktiva i. Men det förekommer tyvärr att barn och unga råkar illa ut eller mår dåligt för något som har hänt dem i verksamheten.
På webbplatsen Gråzon Gränsfall Glasklart berättar vi om föreningarnas arbete för att förebygga att barn och unga utsätts för sexuella kränkningar och övergrepp.
http://www.granser.nu/

Hej alla utbildningsintresserade KFUM:are!

Vi som har utbildningsfrågor på vårt bord i KFUM Sveriges styrelse vill bjuda in till en utbildningsträff den 31 oktober mellan kl. 10:00 -16:00 på KFUM Central i Stockholm. Under en heldag vill vi tillsammans med er diskutera och planera för hur vi kan utveckla utbildningsområdet inom KFUM. Detta med utgångspunkt i det uppdrag styrelsen fick på senaste riksombudsmötet. Vi ser gärna deltagare från alla förbunden samt från hela landet. Anmäl ditt intresse till kristina.bergmark@kfum.se så snart som möjligt.

Dagordning – utbildningsträff 31 oktober
Inbjudan 31 oktober

Här kan du följa mötet live

ROKOKOs årliga Höstkurs

Nu är det bara 24 dagar kvar till Höstkursen, som årligen arrangeras av ROKOKO, scoutförbundets arbetsgrupp för 15-25-åringar. Den tar i år plats i Göteborg och är fullspäckad av workshops och roliga aktiviteter. Dessutom vill du väl inte missa halloweentemat? Alla utmanar- och roverscouter samt KFUM-medlemmar mellan 15-25 år är varmt välkomna.

VAR: Högsbotorps scoutkår, Göteborg
NÄR: 31 okt – 2 nov
KOM: mellan 18-21 på fredagen
ÅK: efter 14:00 på söndagen
ANMÄL DIG: senast den 17 okt på korturl.com/hostkurs14
BETALA: 300 kr till Plusgiro 124421-9 senast den 19 okt, märk betalningen med namn!
RESEERSÄTTNING: Japp! Mer info om den kommer snart.
FRÅGA: kontakta ROKO via facebook eller roko.se
FACEBOOK: evenemang
TWITTRA: #höstkurs14

2014 års Mary-utbildning

2-9 november går årets Mary-utbildning av stapeln i Edinburgh. 19 personer sökte till de 12 platserna vilket är fler än någonsin. Efter noga övervägande gick platserna till Sofia Skoglund (KFUM Brevik), Jan Olsson (Scouterna Hässleholm), Karin Magnholt (KFUM Örebro), Sara Henning (KFUM Sparreviken), Amanda Cambronero Watson (KFUM Göteborg), David Heyman (KFUM JKS BIK Stockholm), Andreas Axelson (Y Climate Action), Alexandro Sohlberg (KFUM Fryshuset Fritid), Jamila Ringström Chergui (Bromma KFUM), Elin Berntzon (KFUM Ängsholmen), Annica Damm (KFUM Umeå) och Erika Fernholm (KFUM Uppsala). Grattis!
Om det finns frågor kring urvalsprocessen eller annat gällande utbildningen, hör av er till Tove Larsson, tove.larsson@kfum.se.