Dialogprojekt i KFUK-KFUM Scout

Under oktober-januari kommer KFUK-KFUM Scoutförbundets styrelse, tillsammans med bland andra KFUM Sveriges kansli, att besöka de kårer och föreningar som så önskar för att lyssna och prata om framtiden för scouting inom KFUM. Vår förhoppning är att alla kårer vill ha besök av oss!

I och med att scoutförbundet går ihop med övriga KFUM-rörelsen och bildar en enda organisation så har vi en utmärkt chans att förbättra vår scoutverksamhet. Därför vill vi prata om exempelvis vad det innebär att vara scout i KFUM? Vad kommer det att innebära att vara scout i KFUM i framtiden? Vad borde det innebära att vara scout i KFUM? Det är frågor som har lika många svar som vi har medlemmar.

Rent praktiskt planerar vi att under hösten och början av vintern resa runt till så många scoutkårer som möjligt, för att diskutera, lyssna och svara på hur vi resonerar kring framtiden. Vi kommer också att se till att vara så tillgängliga som någonsin är möjligt för diskussioner och dialog på distans – via epost, via sociala medier och via telefon. För att önska en tid för ett besök av någon ur scoutstyrelsen, eventuellt med sällskap från KFUM Sverige, ROKO och andra intressenter, gå in på http://scout.kfum.se/dialog/boka. Eller hör av er direkt till: dialog@km.scout.se

Läs mer om dialogprojektet och hur du kan boka en tid med oss:

http://scout.kfum.se/nyheter/dialogprojektet/

http://scout.kfum.se/dialog/vad-hander/

Vi hörs!

Sportcamp i Lund erbjuder 70 barn gratis dagläger under en vecka

i sommar tack vare Prova På fonden, stiftelser, sponsorer och KFUM Syd. Årets sportcamp i Lund/Burlöv samlar över 800 deltagare och ledare denna sommar. Föreningarna inom KFUM: Värpinge. Sankt Hans, Söderskog, Sandbybygden, Idala och Burlöv arrangerar totalt 29 veckors sommarverksamhet under sommaren. Idrott, Scouting, Cirkus, Lekar och utflykter med 60 anställda ledare arrangerar såväl traditionella Prova På veckor som veckor i Parkour och fotboll.

Åk på Nordiskt ungdomsläger i Umeå 21-26 juli!

Årets största händelse för dig mellan 11-16 år! Ett läger med deltagare från hela Norden! 40 ungdomar från Island, 20 från Danmark, 20 från Finland och några från Färöarna är redan anmälda.
Nu söker vi fler svenska deltagare till vårt Nordiska barnläger på lägergården Norrbyskär i Umeå 21/7-26/7. Årets tema är kulturellt utbyte och dagarna kommer fyllas av intressanta samtal och diskussioner i kombination med äventyrliga aktiviteter.
https://umea.kfum.se/nyheter/ak-pa-nordiskt-ungdomslager-i-sommar/

Sommarlovet blir roligare hos Lovely Days!

”Är du kvar i stan och är sugen på att ha ett riktigt roligt sommarlov? Då ska du komma till Lovely Days på Fryshuset mellan 23 juni-15 augusti. Här anordnas olika typer av kreativa, kulturella och fysiska aktiviteter som gör ditt lov ännu roligare. I år kan du bland annat anmäla dig till utflykter i skärgården, thai boxning med f.d. världsmästaren Jörgen Kruth, spela ukulele, streetdance, ridning, terrängcykla, filmkurs och mycket mer. Förutom alla aktiviteter kommer du kunna hänga, pyssla, spela tv-spel, pingis och sällskapsspel.”
http://lovelydays.fryshuset.se/

Välkomna att prova på Hikari Do och grilla nere på Limhamnsfältet i Malmö.

Hikari do är kampsporten som ger barn och unga med funktionsnedsättningar möjlighet att träna på sina egna villkor. Sida vid sida med övriga kampsportare på KFUM Fightzone i Malmö, som utvecklat den nya sporten. På torsdagkväll är ni välkomna att prova på Hikari Do och grilla nere på Limhamnsfältet i Malmö. Ta chansen att träna och umgås med andra Hikari Do elever under roliga former. Ta gärna med en kompis – även de får prova på att träna.

När: Torsdag den 5:e juni kl 18.30
Vad: Grillning, prova på träning och uppvisning Var: Vid handikappbadet Ribersborg

Att ta med:

Lediga kläder, bjud in vänner och familj, vi bjuder på korv med bröd och dricka.

För mer info och anmälan:
Kontakta Tommy Karlsson på 0733-850184 eller Dario på 0703-458818

Vill du veta mer om Hikari Do? www.hikarido.se

Trädhuskurs på Vidablick

Tillsammans med Hollänska Buitendoor bjuder KFUM VIdablick in till en utmaning i Treehouse-building. Det kommer att krävas hårt arbete för att skapa huset av dina drömmar, vi kommer att dra stockar, såga, klättra, slå knopar och spika. Vi kommer att lära oss allt på ett säkert sätt, vilket gör att vi sedan kan bygga tillsammans med våra tonåringar. Huset kommer att växa upp till 13 meters höjd och mot slutet av veckan kan vi nog sova uppe i takkronorna med vättern som utsikt.

Vad med på en oförglämlig utbildning, vi kryddar även med lite teambuilding-teorier och nya övningar levererat av holländarna Floor och Wouter.

 

23:e juni kl 10:00 till 27:e juni 17:00

Ålder: 18+

Pris 1000 kr

Plats: KFUM VIdablick, Bankeryd

Erfarenhet: Aktiv instruktör/ledare KFUM

Ingår: Kost&Logi, utbildning

Medtag: Gott humör och kläder efter väder

 

Anmäls av respektive lägergård senast 31 maj, alla lägergårdar erhåller 2 platser. DÄrefter i mån av plats. Kontakt: Edvard@kfum.org eller 036-372019

Fler unga tjejer söks till it-läger i sommar

”I sommar kommer unga mellan 10 till 13 år att kunna gå på it-läger. En lägervecka är redan fullbokad, och nu söker arrangörerna fler tjejer till ett renodlat tjejläger. I sommar kommer ungdomar mellan 10 till 13 år att kunna vara med på Sommarhack, ett it-läger på KFUM:s lägergård i Umeå. Bakom inbjudan står flera it-företag från Umeå tillsammans med universitetet och kommunens näringslivsservice. Den ena av två veckor är redan fullbelagd, och nu vill arrangörerna att fler tjejer ska anmäla sig till den andra veckan, som är ett renodlat tjejläger. – Vi vill gärna få in fler tjejer och det är inget krav på att vara duktiga på att programmera, det räcker med att vara nyfiken på it, säger Inga Bragde Forsgren, projektledare från Sogeti som hoppas att fler tjejer ska anmäla sig till tjejlägret som börjar 23 juni.”
http://www.infotechumea.se/fler-unga-tjejer-soks-till-it-lager-i-sommar

Många gratisplatser outnyttjade på Brevik

”Allt färre barn och ungdomar söker gratisplatserna till sommarlägren på Brevik. Synd, tycker arrangören KFUM Brevik, och ger nu fler chansen att söka. En vanlig lägervecka hos KFUM i Brevik kostar runt 3 600 kronor per deltagare. Då ingår kost, logi och aktiviteter. Det är en avgift som merparten av de som anmäler sig också betalar. Men så finns de barn och ungdomar vars vårdnadshavare av olika skäl inte har möjlighet att stå för den kostnaden. Men de ska också ha möjligheten att delta, resonerar KFUM, och har sedan många år tillbaka erbjudit ett antal gratisplatser, eller friplatser, som man valt att kalla dem. Platserna möjliggörs med hjälp av projektpengar.”
http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=9779581