Christer Sjögren förstärker KFUM Central Basket

KFUM Central Basket har glädjen att presentera Christer Sjögren som ny sportchef för junior- och seniorsidan. Christer har de senaste 17 åren framgångsrikt verkat som elitchef hos Solna Vikings men går nu över till KFUM Central Basket.

– Jag är väldigt glad och stolt över att få bli en viktig del av en av de absolut mest spännande, intressanta och långsiktiga satsningarna i dagens Basketsverige och jag ser fram emot att på flera plan få utmana de etablerade klubbarna i Stockholmsområdet, säger Christer Sjögren om sin nya roll.

KFUM Central Basket har fått en generös donation av en av klubbens legender, Richard Gardell, som tillsammans med klubbens egen tillväxt bidrar till att det är ekonomiskt möjligt att ta detta viktiga steg mot fortsatt utveckling. Nu återstår bara att tillsammans med de styrande i Stockholm Stad sätta spaden i marken för vårt planerade hallbygge vid Roslagstull, enabsolut förutsättning för att vi ska kunna fortsätta verka och utvecklas som förening i Stockholms innerstad.

– Som tillträdande sportchef för junior- och seniorsidan i KFUM Central Basket ser jag en fantastisk potential i klubbens långsiktiga och seriösa satsning på ungdom, bredd och elit och tillsammans med förhoppningen om uppförandet av en ny arena där verksamheten kan fortsätta växa är den långsiktiga potentialen enorm för klubben, säger Christer Sjögren.

– Christers jobb blir att organisera och strukturera elitverksamheten genom att först kortsiktigt etablera KFUM Centrals bägge representationslag i Basketettan och långsiktigt genom att göra elitverksamheten både organisatoriskt och ekonomiskt redo för ett framtida deltagande i basketligan herr och dam, säger Svante Bengtsson, ordförande KFUM Central Basket.

Vid frågor kontakta
Svante Bengtsson, ordförande KFUM Central Basket
0708-339175; svante.bengtsson@2bka.se

KFUM Jönköping ordnar Parkourevent 27 september

Välkommen på en gratis föreställning och workshop i parkour med skicklige Erik Kaiel och vänner från USA/Holland.
PARKOURFÖRESTÄLLNING, 27 SEPTEMBER
Murakamification – parkour på gator och husväggar.
När? KulturDagNatt 11.00–11.30 samt 13.00–13.30.
Samling: Stadsbibliotekets entré, Dag Hammarskjölds plats 1, Jönköping.
WORKSHOP: PARKOUR, 28 SEPTEMBER
Var? Ungdomens Hus, Huskvarnavägen 38, Jönköping.
När? 12.00–14.00.
Anmäl dig till workshop: info@kfum.org
http://kfum.org/index.php/idrott/parkour/180-parkourevent-27-och-28-september

KFUM Söderskogs IF öppnar upp Träningsbutiken

Om en vecka – den 1 september öppnar KFUM Söderskogs IF upp för allmänheten i den gamla Konsumbutiken i Dalby med gruppträningar, gymavdelning, danslokal och mötesplatsen/cafet BaraVara under namnet TRÄNINGSBUTIKEN – ett hus som man kommer att erbjudas träning mellan 7-22 på vardagarna. Vi har sedan vi tog över kontraktet den 1 juli – gjort investeringar, renoveringar och byggt om till fyra lokaler för träning i en rasande fart. Vi kommer inte att vara helt färdiga – vi har en helg på oss att färdigställa det sista.. Vi bjuder in er till en enklare mingelstund på fredag den 29 augusti klockan 15 till oss för att se hur vi skapat en ny träningsyta för Dalbyborna (ja även andra..) Vi bjuder på kaffe och bulle. Ni får gärna komma spontant men en liten hint om er närvaro eller om ngn annan intresserad från er vill komma.

Mer information:
www.tranaidalby.se
Bertil Raalas, en av initiativtagarna till Träningsbutiken
bertil@soderskogsif.se

”Parkour är en livsstil”

”Varje vecka samlas drygt ett trettiotal ungdomar i gymnastikhallen på T4-skolan för att ägna sig åt en av de nyaste sporterna i Hässleholm – parkour. – Vi tränar på att ta oss förbi hinder på olika sätt. Det kan gälla både fysiska och psykiska hinder, säger Jan Olsson som är initiativtagare till träningsgruppen i Hässleholm. Som ordförande för KFUM:s scoutkår i Hässleholm kom han i kontakt med sporten vid en utbildning och blev intresserad. Han började träna i Kristianstad där KFUM har en parkoursektion sedan ett år tillbaka. – Jag blev biten direkt. Det är en väldigt rolig sport.”
http://hassleholm.lokaltidningen.se/#148;parkour-är-en-livsstil#148;-/20140607/artikler/706049695/#ixzz349Plbzry”

Välkomna att prova på Hikari Do och grilla nere på Limhamnsfältet i Malmö.

Hikari do är kampsporten som ger barn och unga med funktionsnedsättningar möjlighet att träna på sina egna villkor. Sida vid sida med övriga kampsportare på KFUM Fightzone i Malmö, som utvecklat den nya sporten. På torsdagkväll är ni välkomna att prova på Hikari Do och grilla nere på Limhamnsfältet i Malmö. Ta chansen att träna och umgås med andra Hikari Do elever under roliga former. Ta gärna med en kompis – även de får prova på att träna.

När: Torsdag den 5:e juni kl 18.30
Vad: Grillning, prova på träning och uppvisning Var: Vid handikappbadet Ribersborg

Att ta med:

Lediga kläder, bjud in vänner och familj, vi bjuder på korv med bröd och dricka.

För mer info och anmälan:
Kontakta Tommy Karlsson på 0733-850184 eller Dario på 0703-458818

Vill du veta mer om Hikari Do? www.hikarido.se

Ny styrelse för KFUM hälsa och idrottsförbund

Efter förbundsmöte har KFUM hälsa och idrottsförbund en ny styrelse med Torbjörn Johansson (Bromma KFUM Volleyboll) som vald ordförande och Petra Arlebo (KFUM Trollhättan Handboll), Emma Hansson (KFUM Malmö Volleyboll), Andreas Johansson (KFUM Boo), Bahadir Güngör (KFUM Göteborg), Erik Ekberg (Bromma KFUM) och Birgit Bjelkengren (KFUM Malmö Volleyboll) som ledamöter.
Ps! Emma Hansson har avgått som ledamot.

YMCA Europe Sports seminar, för dej 18-30 år och sportintresserad

ESY Sports Seminar and Leader Training. Om du är ledare, tränare eller intresserad av YMCA European Sports och i åldern 18-30 år så anmäl ditt intresse eller ställ frågor till Eje Grönqvist gronquisteje@gmail.com eller tel 0768- 895480 Axplock ur tidigare program: Nya sporter och koncept, föreläsningar om sportrelaterade ämnen, teambilding, grundläggande värderingar om YMCA Sports, presentation av YMCA Sports från olika länder i Europa, möjlighet att skapa ett internationellt nätverk av andra sportintresserade inom YMCA, erfarenhetsutbyte mellan deltagarna om de nationella YMCA- sporterna. Platsen är inte bestämd än men det blir någonstans i Europa.

En sportslig chans till glädje för flyktingbarnen

”Fotboll är ett språk alla talar. Så resonerar Fryshuset som anordnar fotbollsträningar för att hjälpa ensamkommande flyktingar att komma in i samhället. Allt började med att Lugna Gatans nu nerlagda citygrupp för några år sedan märkte att många ensamkommande hade börjat hänga nere på Plattan. Personalen på Fryshuset kopplades in för att göra något åt situationen. – Vi ville hjälpa dem att få en rolig och positiv fritid. Många av dem är mitt inne i en asylprocess och våra fotbollsträningar har blivit en plats där de kan släppa allt jobbigt och bara ha roligt, säger Rokibath Alssane, projektledare för Fryshusets aktiviteter för unga ensamkommande.”
http://direktpress.drumedar.net/sv/sodermalmsnytt/Nyheter/En-sportslig-chans-till-gladje/