Dialogprojekt i KFUK-KFUM Scout

Under oktober-januari kommer KFUK-KFUM Scoutförbundets styrelse, tillsammans med bland andra KFUM Sveriges kansli, att besöka de kårer och föreningar som så önskar för att lyssna och prata om framtiden för scouting inom KFUM. Vår förhoppning är att alla kårer vill ha besök av oss!

I och med att scoutförbundet går ihop med övriga KFUM-rörelsen och bildar en enda organisation så har vi en utmärkt chans att förbättra vår scoutverksamhet. Därför vill vi prata om exempelvis vad det innebär att vara scout i KFUM? Vad kommer det att innebära att vara scout i KFUM i framtiden? Vad borde det innebära att vara scout i KFUM? Det är frågor som har lika många svar som vi har medlemmar.

Rent praktiskt planerar vi att under hösten och början av vintern resa runt till så många scoutkårer som möjligt, för att diskutera, lyssna och svara på hur vi resonerar kring framtiden. Vi kommer också att se till att vara så tillgängliga som någonsin är möjligt för diskussioner och dialog på distans – via epost, via sociala medier och via telefon. För att önska en tid för ett besök av någon ur scoutstyrelsen, eventuellt med sällskap från KFUM Sverige, ROKO och andra intressenter, gå in på http://scout.kfum.se/dialog/boka. Eller hör av er direkt till: dialog@km.scout.se

Läs mer om dialogprojektet och hur du kan boka en tid med oss:

http://scout.kfum.se/nyheter/dialogprojektet/

http://scout.kfum.se/dialog/vad-hander/

Vi hörs!

Triangelförbundet kallar till sista årsmöte!

KFUM:s Triangelförbund slog samman sin verksamhet med KFUM Sverige och trädde i likvidation den 3 november 2014. Likvidation betyder att förbundet slutar att göra verksamhet och nu bara arbetar med att ”avsluta sig självt” – betala räkningar och skulder, ta tillbaks lån och samla alla tillgångar så att de kan flyttas över till KFUM Sverige. För det arbetet ansvarar tre valda likvidatorer som ska redovisa sitt arbete på det sista årsmötet.

Den 15 mars 2015 genomför Triangelförbundet sitt 76:e och sista ordinarie årsmöte. Där ska styrelsen redovisa verksamheten fram till 3 november, och likvidatorerna redovisa sitt arbete och vad som förts över till KFUM Sverige. För oss medlemmar blir det en viktig möjlighet att följa upp hur sammanslagningen gått till och att alla våra tillgångar hamnar på rätt plats. För föreningsnörden blir det en möjlighet att lära sig om en process som inte sker så ofta. För alla blir det ett historiskt årsmöte efter 76 års verksamhet och nästan tio års arbete för att slå ihop förbundet med KFUM Sverige.

Mer information kommer så småningom på: https://kfum.se/evenemang/triangelforbundets-sista-arsmote/

Stöd till funktionshindrade – pengar att söka från Dalheimers donationsstiftelse

FP Dalheimer donerade 1927 pengar till en stiftelse med ändamål att ge föreningar och andra juridiska personer möjligheter att bereda boende, vård och annan omsorg för människor med funktionsnedsättningar, t.ex. synskador och rörelsehinder. Exempel på bidrag kan som kan lämnas: Handikappanpassning av lokaler, utrustning som underlättar funktionshindrades vardag, kurser och läger m.m.

Sökande ska vara en juridisk person, ideell förening, stiftelse, bolag etc. och som finns i Stockholms län. Verksamheten som bidraget söks för kan bedrivas någon annan stans. Bidrag lämnas inte till enskilda personer.

Ansökan om bidrag sänds till:
Stiftelsen Dalheimers donation, c/o Föreningen FVO, Köpmangatan 15, 111 31 Stockholm.
Ansökningar ska vara inkomna senast måndagen den 24 november 2014.

Mer information: Jonas Thorén, tel 0733 39 12 10, e-post jonas@thoren.as

Christer Sjögren förstärker KFUM Central Basket

KFUM Central Basket har glädjen att presentera Christer Sjögren som ny sportchef för junior- och seniorsidan. Christer har de senaste 17 åren framgångsrikt verkat som elitchef hos Solna Vikings men går nu över till KFUM Central Basket.

– Jag är väldigt glad och stolt över att få bli en viktig del av en av de absolut mest spännande, intressanta och långsiktiga satsningarna i dagens Basketsverige och jag ser fram emot att på flera plan få utmana de etablerade klubbarna i Stockholmsområdet, säger Christer Sjögren om sin nya roll.

KFUM Central Basket har fått en generös donation av en av klubbens legender, Richard Gardell, som tillsammans med klubbens egen tillväxt bidrar till att det är ekonomiskt möjligt att ta detta viktiga steg mot fortsatt utveckling. Nu återstår bara att tillsammans med de styrande i Stockholm Stad sätta spaden i marken för vårt planerade hallbygge vid Roslagstull, enabsolut förutsättning för att vi ska kunna fortsätta verka och utvecklas som förening i Stockholms innerstad.

– Som tillträdande sportchef för junior- och seniorsidan i KFUM Central Basket ser jag en fantastisk potential i klubbens långsiktiga och seriösa satsning på ungdom, bredd och elit och tillsammans med förhoppningen om uppförandet av en ny arena där verksamheten kan fortsätta växa är den långsiktiga potentialen enorm för klubben, säger Christer Sjögren.

– Christers jobb blir att organisera och strukturera elitverksamheten genom att först kortsiktigt etablera KFUM Centrals bägge representationslag i Basketettan och långsiktigt genom att göra elitverksamheten både organisatoriskt och ekonomiskt redo för ett framtida deltagande i basketligan herr och dam, säger Svante Bengtsson, ordförande KFUM Central Basket.

Vid frågor kontakta
Svante Bengtsson, ordförande KFUM Central Basket
0708-339175; svante.bengtsson@2bka.se

Färger och smaker och det som ryms däremellan

”Hon ska med hem till mig!” säger kvinnan bredvid mig i hög stämma till en bekant en bit bort, men betydligt fler i den täta folkmassan hör henne och de skrockar alla glatt. Jag skrattar också med, även fast jag just då inte förstår vad de egentligen säger, men jag har nu varit här så pass länge så att jag förstår när det är mig de pratar om.

Praktikant Elin bloggar från Sydafrika: https://live.kfum.se/nyheter/farger-och-smaker-och-det-som-ryms-daremellan/

Följ våra praktikanters vardag i Sydafrika och Zambia på https://live.kfum.se/

Konsert till minne av Thomas Lycke

Royal Big Band och Swingin’ Tunes arrangerar en konsert till minne av Thomas Lycke. Gästartister är Thomas söner Fredrik och Alexander Lycke, som bägge är framgångsrika musikalartister och skådespelare. Detta kommer att bli en mycket minnesvärd konsert och vi rekommenderar varmt att ni bokar in den 3 November. Biljettpris 100 kr och alla intäkter kommer att gå till Cancerfonden.
När? Måndag den 3 november klockan 19.00

Var? KFUM Central, Rosengatan 1, stora idrottshallen

Pris? 100 kr och alla intäkter kommer att gå till Cancerfonden

Boka biljetter? Biljetter kan bokas på reception@central.kfuk-kfum.se fram till och med fredag den 31 oktober klockan 12. Ange namn och antal i ditt mejl.

Köpa biljett direkt? Det går att köpa lösbiljetter i receptionen på KFUM Central Rosengatan 1 vardagar mellan klockan 09-14 och hela dagen under konsertdagen den 3 november.

Är antalet biljetter begränsat? Ja. Vi har inte plats för hur många som helst så skynda och boka dina biljetter redan nu.

Möt Gatujuristerna, #muslimskkvinna & Fotbollssupportrar mot homofobi

Nu är det bara dagar kvar till KFUM JKS (via sitt projekt 127:s röster räknas) spännande seminarium i Skärholmen på måndag, där sju projekt visas upp för att inspirera allmänheten till att göra skillnad.

Representanter från verksamheterna berättar om varför de startade och hur de jobbar, och seminariets syfte är att ge besökare praktiska tips, redskap och motivation att arbeta för det de brinner för eller vill förändra. Förhoppningsvis blir kvällen ett startskott för nya initiativ, grupper och projekt!

Deltagande verksamheter är:
FATTA
#muslimskkvinna
Soppkök Sthlm
Mitt 127
Fotbollssupportrar mot homofobi
#mittsverige2014
Gatujuristerna

När: Måndag 27 oktober kl 17-21
Var: Skärholmen Kulturhuset Stadsteatern, Bodholmsgången 13, Skärholmen Stockholm

Fri entré – alla är välkomna!

Facebook-event: http://www.facebook.com/events/738082949578807

Stöd din förening – köp en Bingolott till månadsfinalen!

Nu är det dags för höstens andra månadsfinal. Totalt kommer vi spela om vinster för över 10 miljoner. Färgfemman ligger i varannan låda, vi snurrar vi på världens största föreningshjul och så spelar vi Finalspelet! Som vanligt bjuder Ingvar Oldsberg på en hel del skratt och skoj med gästerna, och så blir det härlig musikunderhållning. Se till att ha lotterna redo, för med lite tur kan du bli miljonär i direktsändning!
Länk till programmet: https://www.bingolotto.se/bingolotto/programmet/

Möt FATTA, Mitt 127 & Soppkök STHLM i Skärholmen

Vill du göra skillnad men vet inte hur? KFUM JKS projekt 127:s röster räknas bjuder tillsammans med Kulturhuset Stadsteatern i Skärholmen in till ett inspirationsseminarium den 27 oktober. Representanter från flera kända och några mindre kända projekt och verksamheter berättar om varför de startade och hur de jobbar. Få praktiska redskap och motivation att arbeta för det du brinner för eller vill förändra, inspireras att starta ditt egna initiativ, grupp eller projekt!

Bekräftade deltagare är (fler kan tillkomma):
FATTA
Soppkök Sthlm
#muslimskkvinna
Mitt 127
Fotbollssupportrar mot homofobi
Gatujuristerna
#mittsverige2014

När: Måndag 27 oktober kl 17-21
Var: Skärholmen Kulturhuset Stadsteatern, Bodholmsgången 13, Skärholmen Stockholm

Fri entré – alla är välkomna!

Facebook-event kommer, håll utkik på de här sidorna:
https://www.facebook.com/127srosterraknas
https://www.facebook.com/JKSIdrott
https://www.facebook.com/SkarholmenKulturhusetStadsteatern