KFUM Sverige söker kreativ insamlingsansvarig

22 december 2020

Är du en fena på kommunikation, att se möjligheter och synergier samt att omsätta dessa? Dessutom en ”doer” som längtar efter att få starta upp insamling genom struktur och kreativitet? Då kan tjänsten som insamlingsansvarig vara något för dig.

OM TJÄNSTEN

Tjänsten är på heltid och minst 50% av tiden går till arbetet med insamling och finansiering av olika slag. Därutöver ingår arbete inom kommunikation, utbildning och andra insatser som bidrar till att KFUM kan göra ännu mer för fler; lokalt, regionalt, nationellt och globalt.

Insamlingsansvarig har ett övergripande ansvar för insamlingsverksamheten och kommer att stå för stora delar av denna produktion. Det innebär att du skriver och säkerställer kommunikation om KFUM:s arbete, bidrar till publicering och uppmärksamhet i externa kanaler; både förtjänat och köpt utrymme. Du producerar och beställer kampanjmaterial samt planerar och följer upp insatserna.

Du omsätter också möjligheter till synergier mellan och tillsammans med KFUM:s 150 lokalföreningar, regioner och externa partners som företag, stiftelser och andra finansiärer. I vissa insatser ingår även våra internationella partners.

Tjänsten rapporterar till generalsekreteraren och har ett nära samarbete med kommunikationsansvarig och övriga kollegor.

Huvudsakliga uppgifter:

 • Ansvara för införsäljning av partnerskap och samarbeten med företag.
 • Ansvara för löpande kontakt och relationsskapande med företagsgivare och individuella givare.
 • Ansvara för ansökningar till vissa stiftelser och andra finansiärer.
 • Skapa rutin för skräddarsydd kommunikation till partnerföretag, företagsgivare och individuella givare.
 • Ta fram och följa nyckeltal för insamling och gåvor i samverkan med ekonomiansvarig och generalsekreterare.
 • Budgetansvar med egen kostnadsbudget och resultatrapportering.

Vi är övertygade om att detta är en oerhört rolig och utvecklande tjänst för rätt person med möjlighet att själv påverka tjänstens utformning. Vi är också övertygade om att det finns väldigt mycket att göra och enorma möjligheter inom detta område.

OM DIG

Du brinner för att unga människor ska kunna vara trygga och kunna utvecklas, oavsett bakgrund, identitet eller erfarenhet. Vidare är du trygg i dig själv och gillar att se resultat på dina insatser som du tar dig an både systematiskt och med kreativitet. Att arbetet ska vara roligt är naturligt.

Bakgrund och personliga egenskaper:

 • Utbildning i kommunikation eller likvärdig erfarenhet.
 • Erfarenhet inom sälj och/eller marknadsföring, från ideell sektor och/eller näringslivet.
 • Strategiskt lagd i kombination med kreativitet och fokus på möjligheter.
 • Har en stilistisk förmåga gällande kommunikation.
 • Duktig relationsbyggare och lagspelare. Kan prata och skapa möjligheter med personer på alla nivåer; entreprenörer, stiftelseägare, företagsledningar och representanter från våra medlemsorganisationer.
 • Tycka om att utveckla och testa nya vägar till utveckling.

Meriterande:

 • Dokumenterad utbildning inom sälj och/eller marknadsföring.
 • Har förståelse för idéburna organisationers förutsättningar.
 • Erfarenhet av att skapa och hålla utbildningar som bidrar till att deltagarna växer som individer.

För att trivas på KFUM och komma till din rätt i tjänsten är du:

 • Resultatorienterad och får saker att hända.
 • Drivande, självgående och trivs i en utvecklingsorienterad roll.
 • Lyhörd, nyfiken och idérik.
 • Värdegrundsdriven.
 • En person som trivs på ett litet kansli där alla tar ansvar för att helheten ska bli bra.

OM KFUM SVERIGE

KFUM är en del av en världsomfattande ungdoms- och kvinnorättsrörelse med 175 års erfarenhet av att stärka unga människor och skapa ett starkare, varmare och mer jämställt samhälle. Tillsammans finns de två rörelserna YMCA och YWCA i 130 länder och samlar mer än 70 miljoner människor. I Sverige har KFUM-rörelsen ca 45 000 medlemmar och 150 anslutna medlemsföreningar.

KFUM har en enkel grundfilosofi: Vi tror att alla människor, inte minst unga, har behov av fysisk aktivitet, ökad kunskap och tid för reflektion för att kunna utvecklas och må bra. Vår logotyp, den röda triangeln, symboliserar dessa tre byggstenar – Body, Mind & Spirit. Detta genomsyrar all vår verksamhet, inte minst skapandet av mötesplatser där unga människor kan utvecklas till sin fulla potential.

KFUM är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation. K:et i KFUM står för kristlig och är en del av vår värdegrund sedan vår ungdomsrörelse startade i Sverige 1884. K:et betyder att vi ska visa varandra medmänsklighet och respekt, att agera med kärlek och förlåtelse. K:et betyder också att alla är välkomna, oavsett vem man är eller vilken bakgrund man har. Till KFUM är alla välkomna, oavsett tro, livsåskådning eller annat som teoretiskt skulle kunna försöka dela upp oss i grupper.

VILLKOR OCH PRAKTISK INFORMATION

Tjänsten är en tillsvidareanställning och omfattningen är 100%. Arbetet utgår från KFUM Sveriges kansli på Borgmästargatan på Södermalm i Stockholm. Under rådande omständigheter med Covid-19 tillämpas arbete hemifrån i stor utsträckning och i den mån det är möjligt för uppdraget.

KFUM Sverige är ansluten till Kollektivavtalet för tjänstemän mellan IDEA och Unionen.

Kvälls- och helgarbete förekommer i viss utsträckning. Liksom resor, både nationellt och internationellt.

ANSÖKAN

Vänligen sök tjänsten genom personligt brev och cv till jobb@kfum.se. Sista ansökningsdag är måndag 18 januari 2021.

För frågor kontakta KFUM Sveriges generalsekreterare Alexander Clemenson på alexander.clemenson@kfum.se eller 08-677 3001.