Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

YMCA 175

augusti 4 @ 00:00 augusti 11 @ 23:59

2019 fyller YMCA 175 år! Detta firar vi i London under fyra händelserika augustidygn.

YMCA175 är tillfället då vi kan ta vara på den energi, kreativitet och framtidsvision som 5000 unga ledare har med sig från över 100 länder. Vi delar glädje och engagemang för social rättvisa. Vi delar vår vision och personliga erfarenheter av social omvandling för att forma en positiv och
hållbar framtid för världen.

Målet är att stärka synlighet, betydelse och den effekt ungas påverkan har i samhället.

YMCA175 kommer att engagera tusentals unga ledare på en ny nivå av globalt lärande, delaktighet och samarbete. Viktiga frågor som berör unga kommer behandlas, t.ex. utbildning, samhällsengagemang, ekonomisk möjlighet, hälsa och välbefinnande, fred, social integration och vår planets välbefinnande. Det kommer bli en innovativ plattform för att presentera, replikera och lansera ungdomsledda initiativ. Läs mer i YMCA175s Concept paper!

FÖR VEM?

Primär målgrupp är unga KFUM-ledare i åldern 16-35 år, men alla är välkomna! Programmets tonvikt ligger på deltagare i åldern 16-35 år, arrangören utlovar program för alla åldrar och delegaternas olika roller inom KFUM-rörelsen – ledare, funktionär, anställd m.m.

Varför?

NYTTA FÖR ENSKILDE DELTAGAREN:

  • Interkulturellt lärande
  • Utvecklad känsla av att vara en del i en världsomspännande rörelse
  • Ny kunskap, kompetens och nätverk för att främja ett stärkt och initiativrikt ungdomsarbete lokalt, nationellt och globalt

NYTTAN FÖR FÖRENINGEN:

  • Stöd i utvecklingen av nästa generations KFUM-ledare
  • Fördjupat och utökat engagemang för globalt partnerskap, utvecklande nätverk och ungdomsledda sociala förändringsinitiativ.
  • Stärkt synlighet av KFUMs påverkan på ungdomar, familjer och samhället lokalt,
    nationellt och globalt.

ANMÄLAN

Deltagaren anmäler sig själv genom sin förening. Anmälan görs via https://ymca175.reg.buzz/

Efter att anmälan är gjord skall den godkännas av KFUM Sverige innan den noteras som klar och delegaten får då ett mail om betalning och ytterligare info från arrangören.

Deltagare under 18 år anmäls av sin ledare och ska ha en ansvarig ledare (18 år eller äldre) på plats. Varje förening (grupp) behöver ha en ansvarig ledare med på plats. Vid enstaka anmälningar från föreningar, görs en samordning från KFUM Sveriges sida.

Föranmälan

Föreningen har möjlighet att boka och betala för platser även innan man har sina delegater klara. Det innebär alltså att namnregistreringen kan ske vid senare tillfälle.

Anmälan – funktionär

Funktionärer anmäler sig via: https://ymca175.reg.buzz/

Som funktionär skall man även lämna en referens som arrangören kontaktar, efter det att KFUM Sverige har godkänt anmälan. När anmälan godkänts får funktionären ett mail om betalning och ytterligare info om sitt uppdrag från arrangören. Som funktionär blir du inte ombedd att välja ett uppdrag utan istället får du ange vad just du är bra på, baserat på den informationen får man sitt uppdrag.

Funktionärer skall ha fyllt 18 år vid YMCA175s genomförande och vara medlem i en KFUM-förening.

DELTAGARAVGIFT

Deltagare:

Early bird”-pris fram till 31 januari 2019 är £410, därefter £465. Avgiften inkluderar deltagaravgift, logi (4 nätter), mat, aktiviteter och biljett till Londons lokaltrafik. KFUM Sverige har 100 stycken “early-bird-platser” som fördelas i anmälningssystemet enligt principen ”först till kvarn”.

Funktionärer:

Avgiften för funktionärer är £180, vilken inkluderar deltagaravgift, logi 5 nätter, alternativt 6 beroende på uppdrag, mat och biljett till Londons lokaltrafik.

RESOR

Resa till och från London bokas av respektive förening.

INFORMATION OCH KOORDINATOR

Information kan fås från KFUM Sveriges koordinator och via YMCA175s informationskanaler.

Koordinatorer för Sverige är:

Ingrid Greiby, KFUM Sveriges kansli; ingrid.greiby@kfum.se08-677 30 63
Sophia Skoglund, styrelseledamot KFUM Sverige, sophia.skoglund@kfum.se

YMCA175s infokanaler

Vem organiserar YMCA175

YMCA England & Wales

https://www.ymca.org.uk/

med stöd av World YMCA och YMCA of the USA.