Grafisk profil

Genom att KFUM-rörelsen i Sverige använder sig av samma uttryck i text, bild och grafisk produktion visar vi tydligt hur stor och bred rörelsen är. Ett gemensamt uttryck bidrar till att KFUM uppfattas som en sammanhållen rörelse och vi lägger grunden för att bygga ett starkt varumärke.

Här hittar du vår gemensamma manual för Grafisk profil med typsnitt, logotyp färgkoder och mycket spännande du har användning för i din kommunikation. KFUMs Grafiska Manual är ett verktyg som tagits fram för att ge ett enhetligt uttryck utåt för alla våra föreningar runtom i Sverige. Manualen har skapats för att göra det enklare att vara en användare av KFUMs grafiska profil. Blir du osäker på något är du varmt välkommen att höra av dig till oss på KFUM Sverige.

Manual grafisk profilLadda ner

De typsnitt som vi använder i första hand är våra primära typsnitt; KFUM Track och HK Grotesk. Tillsammans skapar de vårt grafiska uttryck. De primära typsnitten ska alltid användas i alla program. Om du t.ex. vill skicka iväg en PowerPoint-presentation, så är det viktigt att du sparar en PDF som du skickar istället, då mottagaren kanske inte har våra typsnitt installerade på sin dator. Om du måste skicka en öppen PowerPoint eller Word-fil till mottagaren, är det bäst att byta ut de primära typsnitten mot de sekundära (Arial finns på alla datorer, då det är ett s.k. system-typsnitt).

Rubriktypsnitt: KFUM TrackLadda ner
Typsnitt för brödtext: HK GroteskLadda ner
KFUM Track är vårt rubriktypsnitt

Det här är KFUMs logotyp och den ska användas i det här utförandet. Ni kan också istället ersätta KFUMs logotyp med er egen föreningslogotyp om ni önskar (se nästa sida 1.2 för instruktioner angående det). I det dagliga arbetet när ni jobbar i exempelvis Word, PowerPoint eller liknande program, kan ni använda er av logotypen i formaten JPEG (vit bakgrund) eller PNG (transparent bakgrund). Om ni ska skicka något på tryck bör ni helst använda er av logotypen i EPS- eller AI-format i färgläget CMYK eller Pantone, som är gjorda för tryck. Fördelen med formaten ovan är att logotypen går att förstora och förminska utan att den förlorar i kvalitet och blir pixlig.

Logotypen och mallar för att skapa föreningslogotyper finns i fler filformat och färgkodningar om du laddar ner hela profilpaketet.

KFUM logotyp för skärm (RGB)Ladda ner
KFUM logotyp för tryck (CMYK)Ladda ner
Mall för föreningslogotyp (eps)Ladda ner

Vi har gjort ett antal färdiga mallar för att du snabbt ska komma igång med rätt uttryck. De viktigaste hittar du här, vill du ha fler kan du ladda ner en fil med allt grafiskt profilmaterial.

WordmallLadda ner
PowerpointLadda ner

Allt, allt, allt du behöver finns i den här filen. Saknar du något, hör av dig till kansliet!

Allt profilmaterialLadda ner