Årets Elsa och Årets William

Årets Elsa: Fonden är avsedd för verksamhet för/av/med kvinnor och KFUK-arbete. Årets Elsa ska vara en person som genom sitt ledarskap inom KFUM-rörelsen i Sverige utför ett särskilt bra arbete i verksamheter som riktar sig till tjejer och unga kvinnor alternativt är en inspiration och förebild för tjejer och unga kvinnor inom KFUM-rörelsen i Sverige.

Årets William: Årets William ska vara en person som genom sitt ledarskap inom KFUM utför ett särskilt bra arbete i verksamheter som riktar sig till killar och unga män alternativt är en inspiration och förebild för killar och unga män inom KFUM-rörelsen i Sverige.

Kriterier för ansökan/nominering

Den sökande/nominerade ska vara medlem i en KFUM-förening.
I ansökan/nomineringen ska det finnas en tydlig motivering om hur den sökande/nominerade lever upp till beskrivningen av Årets Elsa/William.

Respektive stipendium innefattar 10 000 kronor.
Stipendium delas alltid ut som uppmuntran för det arbete som en person utför och återrapporteras inte.
Nomineringar lämnas i länken: https://podio.com/webforms/25328983/1875449

Sista datum för nominering 2020 är 15 november.

Årets ELSA och WILLIAM 2019 tillkännagavs på ROM i november.

Årets Elsa 2019: Sahar Khalili

Sahar Khalili, KFUM Linköping

Motivering

Sahar Khalili är en eldsjäl som har tagit initiativ att starta och utveckla verksamheter för unga flickor. Sahars ledarskap utmärker sig då hon inkluderar alla och visar starkt ledarskap. Genom verksamheten så har hon öppnat upp möjligheter för barnen och lyft upp tjejerna vilket vi anser är oerhört viktigt och givande i dagens samhälle och för framtida generationer.

Kort intervju med Sahar

Hur känns det att ha blivit tilldelad Årets Elsa?
Det känns hedrande och jag är självklart tacksam för att ha blivit tilldelad priset. 

När började ditt engagemang i KFUM?
Mitt engagemang började i KFUM när jag flyttade från Boden till Linköping när jag var 13 år och började spela basket i basketsektionen. Idag är jag 23 år och spelar fortfarande basket i samma förening, jobbar som Verksamhetsansvarig för Bollihop Linköping som är ett samarbete mellan KFUM Linköping och BK Tinnis samt har några fler ideella uppdrag inom KFUM. Sitter exempelvis som Vice ordförande i Futsalsektionen också. 

Hur skulle du förklara KFUM för någon som inte vet?
Den dagen någon klurat ut hur man förklarar KFUM på bästa sätt så får man gärna slå mig en pling. 🙂 Jag vet att det var en större utmaning att förklara när jag var yngre och att jag funderande en hel men med tiden har jag förstått att det är en charm i sig att KFUM typ är allt och lite till.

Årets William 2019: Bobby Andersson

Bobby Andersson, KFUM Limitless Malmö.

Motivering

Bobby har varit instruktör och utövare i över 25 år, han har idag haft flera hundra unga killar som passerat sin dojo (träningslokal). Många av dem har hamnat snett i livet och är påväg att hamna utanför samhället. Bobby sätter alltid ungdomarna först, han vet att de är framtiden och vill bygga upp deras självkänsla men framförallt sudda bort det hårda och stökiga, genom träningen lär han de unga ödmjukhet och respekt.

Kort intervju med Bobby

Hur känns det att ha blivit tilldelad Årets William?
Jag är så glad och tacksam. Tack till er som med detta William stipendie uppmuntrar och lyfter fram 💓🙏

Hur skulle du förklara KFUM för någon som inte vet?
KFUM skulle jag beskrivit som en stark samarbetspartner om man vill göra något för ungdomarna idag och framåt. Jag vet i varje fall att jag har många år kvar i detta forum och på mattan att sprida BJJ och filosofin och livsstilen kring det så mkt det är möjligt.

När började ditt engagemang i KFUM?
Mitt engagemang i KFUM har varit långt det började 2005 då jag starta i  KFUM Malmö startade och va instruktör för de nya och ungdomarna som hade svårt med vanliga klassen eller hade ytterligare behov, tillsammans i limitless regi har jag varit i två år och arbetet har fokuserat till att ha öppet ofta och hög närvaro av de berörda högt i tak ödmjukhet hjälpsamhet och alltid strechong/andning mindfulness sista 10 min..