Engagemangsresa till Ukraina!

Har din förening ett internationellt engagemang som ni vill förstärka genom en engagemangsresa till en av KFUM Sveriges partners i utvecklingssamarbetet i Ukraina? Då ska ni följa med på den första engagemangsresan till Kiev.

Resorna är en vidareutveckling av KFUM-föreningars redan befintliga idéer och arbete gällande internationella frågor och är att betraktas som del av lokalföreningens eget arbete med internationella frågor. Detta är en chans att träffa ukrainska partners på alla nivåer, upptäcka landet och få en möjlighet att vidareutveckla era egna tankar och idéer kring partnerskap med ukrainska lokalföreningar! Ni träffar även andra internationella partners (Kanada, Danmark, Tyskland, USA, Belarus) som samarbetar med YMCA Ukraina och kan inspireras ännu mer. I år fyller YMCA Ukraina 25 år och då kommer också gäster från World Alliance of YMCAs att finnas på plats.

Förslag på program för denna engagemangsresa:

Någon gång under vecka 37. Förmöte för delegationen tillsammans med KFUM Sverige internationella sekreterare för att prata program och detaljer kring resan.

21 september – resdag samt meet and greet med partners och övriga gäster väl på plats i Kiev

22-23 september – Deltagande vid YMCA Ukraines årsmöte (tolkning kommer att ske) tillsammans med partners, kombinerat med middag, möten och nätverkande för delegationen

24-25 september – Deltagande i KFUM Sveriges och YMCA Ukraines Fieldgroup Meeting

26 september – Möte med partners/programansvariga från YMCA Ukraine

27 september – Fri och egen tid för andra partnermöten om så önskas

28 september – Turistaktivitet (för fördjupad kunskap om landet) och hemresa

I programmet ingår också en efterträff där vi diskuterar resan, hur vi kan arbeta vidare med de erfarenheter och kunskaper vi tar med oss. Detta hittar vi gemensamt en tid för.

Praktiskt

Kiev är en säker plats att vistas i och våra partners är mycket peppade på att visa er runt!

Budget

Resa, kost och logi betalas av deltagarna själva men kommer att samordnas så att delegationen reser och bor tillsammans. Nedan finns en ungefärlig budget som intresserade kan räkna på. Exakt budget kan resande påverka själva genom val av boende, resor och aktiviteter.

Ungefärlig förväntad budget per person.

Flyg 2500
Deltagaravgift YMCA Ukraines årsmöte 1000 Då ingår mat och boende under årsmötet 21-23 september.
Boende 2000 Beroende på var man väljer att bo. Här kan gruppen påverka priset mycket
Mat 2000
Lokala resor 500
Nöjen 1000 Beroende på var man väljer att göra. Här kan gruppen påverka priset mycket
Total 9000

Frågor?

Vill du veta mer om mål och syfte med konceptet Engagemangsresor, läs i foldern bifogad nedan.

Har du frågor som Engagemangsresan till Kiev? Hör av dig till Caroline på KFUM Sverige, caroline.daly@kfum.se eller 08-6773011. Vill ni ha tips och kontaktuppgifter till potentiella partners att besöka i Kiev, kontakta Caroline.

PS träffa Marta från YMCA Ukraine redan idag och ta reda på mer hur dem jobbar i hennes hemstad Lutsk : https://www.youtube.com/watch?v=vuvZoZbJtIMKFUM Sverige
Rosengatan 1, 111 40 Stockholm
info@kfum.se, 08-677 30 00
Swish: 123-9018557
Plusgiro: 90 1855-7