• Sponsra olivträd

Sponsra ett olivträd och plantera hopp i Palestina!

Genom KFUM Sverige har du möjlighet att sponsra ett olivträd som planteras i Palestina. Genom att sponsra ett olivträd bidrar du till att enskilda bönder får möjlighet att få en inkomst, kan fortsätta bruka sin mark och känner omvärldens stöd. Du bidrar även till en bättre miljö, och kanske viktigast av allt, du planterar hopp om en fredligare framtid!

Ett olivträd kostar 250 kronor. Köper du fem träd eller fler kostar de 200 kronor styck. Du kan betala via Paypal, Swish eller Plusgiro.

Köp ett träd till dig själv. Eller ge ett till någon i present, som dopgåva eller till minne av någon som gått bort. Du/mottagaren får ett certifikat där det framgår att du har sponsrat ett olivträd. På den plats i Palestina där olivträdet planteras kommer en plakett upp med namnen på dem som bekostat just de träden på just den platsen. Ett tips är att ge bort ett träd och komplettera med en olivplanta i kruka. De finns i de flesta blombutiker.

Var med och plantera olivträd i Palestina

Köper du fem träd eller fler så kostar de 200 kronor styck och du beställer via formuläret nedan. Träden planteras av JAI, som är YMCA och YWCA i Palestinas gemensamma påverkansinitiativ. Det är också möjligt att vara med och plantera olivträd och skörda oliver på plats. Titta gärna in på JAI:s hemsida http://www.jai-pal.org/ för att läsa mer.

Så här skriver Anna som varit praktikant hos JAI:

”En tanke med olivträden från mig som miljövetare är inte bara att visa solidaritet, även om det är första prio. De kan även användas som koldioxidfälla. De har fotosyntes – tar upp koldioxid – producerar oliver – förbättrar ekonomin för palestinska bönder – skapar ett hem för djur, och står där i flera hundra år (förhoppningsvis). Det kan alltså vara ett alternativ istället för köp av utsläppsrätter.”

 KFUM Sverige
Rosengatan 1, 111 40 Stockholm
info@kfum.se, 08-677 30 00
Swish: 123-9018557
Plusgiro: 90 1855-7