Intervju med Simon Danielsson som gått ”EMMA”

Simon Danielsson KFUM

Hej Simon! Vilken/vilka KFUM-förening tillhör du?

-Jag är aktiv som gymnast i KFUM Centrals Gymnastikavdelningar. Jag sitter även som vice ordförande i styrelsen för KFUM Stockholm-Gotland.

När gick du EMMA?

Jag gick EMMA i mars 2020.

Hur kommer det sig att du gick en EMMA-utbildning?

Jag anmälde mig till en EMMA-utbildning med förhoppningar om att bli en bättre ledare och få en bredare förståelse om vad ledarskap innebär, hur en grupp fungerar…

Vad tar du med dig från utbildningen?

…och jag lämnade med ännu mer! Jag tar med mig en massa verktyg för att lösa och hantera konflikter inom en grupp. Dessa verktyg är skapade av Nonviolent Communication, som var en väldigt intressant del av kursen. Vi lärde oss även att grupper kan placeras i olika faser enligt en modell som heter FIRO och den kommer jag att ha med mig för att anpassa mitt ledarskap efter gruppen.

Skulle du rekommendera andra att gå en EMMA-utbildning?

Helt klart! EMMA är en utbildning som jag tror att alla skulle gynnas av att gå, oavsett hur bekväm man känner sig i sitt ledarskap. Man kan alltid utvecklas och ta in nya perspektiv från kursledare och deltagare.