Intervju med Katarina Granander som gått ”Mary”

Katarina Granander KFUM

Hej Katarina! Vilken/vilka KFUM-föreningar tillhör du?

– Hej! Jag är medlem i både KFUM Ängsholmen och Y Feminist Action.

2. När gick du Mary? 

– 2015

3. Hur kommer det sig att du gick en Mary-utbildning? 

-Jag hade gått en EMMA-utbildning och fick då veta hur stort YWCA-YMCA faktiskt är. Jag blev superinspirerad att både utveckla mitt ledarskap mer efter ”Emma”, men också att få ta större del av världens största och äldsta kvinnorättsrörelse. 

4. Vad tar du med dig därifrån? 

-Jag tar med mig en mycket större förståelse för mig själv. Nu kan jag på ett mycket bättre sätt se hur mitt agerade kan uppfattas av olika personer och anpassa därefter. Jag tar också med mig ett stärkt engagemang, både i KFUM och i feminismen i stort. Jag återkommer ofta i mitt vardagliga liv till det jag lärde mig under Mary. Jag tar kanske framför allt med mig föreningen Y Feminist Action som jag tillsammans med ett gäng superkloka personer startade direkt efter Mary-utbildningen.

5. Skulle du rekommendera andra att gå en Mary-utbildning?

-Jag ÄLSKADE Mary. Det var så jobbigt, så utmanande, så spännande och så roligt. Jag rekommenderar alla att gå Mary!