KFUM SVERIGE SÖKER VERKSAMHETSUTVECKLARE INOM FÖRENINGSSTÖD

Vill du att ditt arbete bidrar till inkludering, jämställdhet och att stärka ungas identitet och makt? Stortrivs du dessutom med många kontakter i ditt arbete? 

KORT OM TJÄNSTEN 

Som verksamhetsutvecklare på KFUM Sverige ansvarar du för att utveckla, planera, samordna och genomföra nationella träffar, utbildningar och andra evenemang för KFUM Sveriges medlemsföreningar. Du bidrar även till föreningsadministration, statsbidrags- och projektansökningar liksom rapportering. 

I tjänsten kommer du att bygga relation med KFUM Sveriges medlemsföreningar både i form av uppsökande verksamhet och som bollplank för lokal föreningsutveckling. Du kommer också att arbeta i nära dialog med våra regioner inför en trolig omorganisering gällande KFUM-regionerna runtom i landet.

Du kommer även att samverka med våra världs- och europaförbund inom YWCA och YMCA för att möjliggöra arenor för unga att växa på. Liksom att samverka och skapa synergier med andra relevanta civilsamhällesorganisationer. En skulle kunna kalla dig en nyckelperson som håller koll på många olika parter och kopplar samman individer, föreningar och verksamheter för bästa möjliga nytta för allihop, inte minst för just unga.

Tillsammans med kollegor kommer du även bidra till att stärka KFUM Sveriges kommunikation till medlemsföreningar och lokala medlemmar, tex kring internationella möjligheter, utbildningar och samarbeten.

OM KFUM 

KFUM är en del av en världsomfattande ungdoms- och kvinnorättsrörelse med 175 års erfarenhet av att stärka unga människor och skapa ett starkare, varmare och mer jämställt samhälle. Tillsammans finns de två rörelserna YMCA och YWCA i 130 länder och samlar mer än 70 miljoner människor. I Sverige har KFUM-rörelsen ca 45 000 medlemmar och 150 anslutna medlemsföreningar. 

KFUM har en enkel grundfilosofi: Vi tror att alla människor, inte minst unga, har behov av fysisk aktivitet, ökad kunskap och tid för reflektion för att kunna utvecklas och må bra. Vår logotyp, den röda triangeln, symboliserar dessa tre byggstenar – Body, Mind & Spirit. Detta genomsyrar all vår verksamhet, inte minst skapandet av mötesplatser där unga människor kan utvecklas till sin fulla potential. 

KFUM är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation. K:et i KFUM står för kristlig och är en del av vår värdegrund sedan vår ungdomsrörelse startade i Sverige 1884. K:et betyder att vi ska visa varandra medmänsklighet och respekt, att agera med kärlek och förlåtelse. K:et betyder också att alla är välkomna, oavsett vem man är eller vilken bakgrund man har. Till KFUM är alla välkomna, oavsett tro, livsåskådning eller annat som teoretiskt skulle kunna försöka dela upp oss i grupper. 

Här kan du se en kort film som ger en övergripande bild av KFUM. 

VI VILL ATT DU

 • Har erfarenhet från ungdomsarbete, ideellt och/eller som anställd
 • Har god kännedom om ideella organisationers förutsättningar och roll i samhället 
 • Har erfarenhet av att arbeta i rollen som projektledare, metodutvecklare och/eller processledare
 • Kan kommunicera obehindrat i tal och text på svenska och engelska. 
 • Är självständig, lösningsfokuserad och tar egna initiativ 
 • Har vana av att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt
 • Har hög social kompetens och är bekväm att arbeta mot både offentliga som privata aktörer, medlemmar och unga ledare från KFUM i Sverige och världen över

Kanske ber vi om ganska mycket, samtidigt är vi övertygade om att detta krävs för tjänsten som stundtals kan vara utmanande och inte minst innebära det något slitna uttrycket ”många bollar i luften”. 

MERITERANDE 

 • Egen erfarenhet och engagemang inom KFUM-rörelsen 
 • Erfarenhet av arbete gentemot regioner
 • Erfarenhet av arbete i internationell kontext/med internationella partners
 • Erfarenhet av att utveckla och/eller hålla utbildningar för unga ledare 
 • Relevant eftergymnasial utbildning 

VILLKOR

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med provanställning 6 månader och tillträde snarast eller enligt ök. KFUM Sverige är anslutna till kollektivavtalet mellan IDEA och Unionen samt Akademikerförbunden. Vi tillämpar målstyrd arbetstid och arbete under kvällar och helger förekommer. 

Arbetet utgår främst från KFUM Sveriges kansli på Södermalm i Stockholm och resor förkommer runtom i landet och i viss utsträckning internationellt. 

INTRESSERAD?

Välkommen med din ansökan inkl CV med senast måndag 9 mars 2020 till jobb@kfum.se. Intervjuer kan komma att kallas till löpande så vänta inte till sista ansökningsdag om du tänker att det här är du! 

För frågor kontakta Alexander Clemenson, Generalsekreterare KFUM Sverige på alexander.clemenson@kfum.se eller tfn 08-677 30 01.