40 dagar för klimatet

40 dagar för klimatet
Fotografi av ett scoutläger i soluppgång. I förgrunden en vedhög med en huggkubbe och yxa, i bakgrunden ett matbord byggt av slanor och stockar, flera tält, och en stor trefot. På fotot finns en tecknad logga med ett leende jordklot som kramar sig själv och texten "40 dagar för klimatet".
Foto: Linnea Hjelm

KFUM Sverige gör tillsammans med scoutrörelsen i Sverige en gemensam satsning för klimatet under perioden 26 feb till 5 april – var med ni också! Under 40 dagar vill vi utmana alla föreningsmedlemmar att dela sina klimatsmarta val och på det sättet uppmuntra varandra.

Gör klimatbingot med 40 utmaningar, som finns att ladda ner. Klarar man 50 procent av bingobrickan får man ”klimatmärket” som finns att beställa i Scoutshoppen. Med det kan ni visa att ni gjort klimatsmarta val.

Dessutom finns det tips på aktiviteter som ni kan använda när föreningens medlemmar träffas. Syftet är att få oss att tänka till hur vi lever och hjälpa oss att göra medvetna val även efter den här perioden. Ingen kan göra allt men alla kan göra något och tillsammans kan vi göra skillnad!

Dela det ni gör och följ vad som händer under #kfum, #kfumsverige, #ywcaymcaofsweden, #40dagarförklimatet och #scoutergör.

Ladda ner