KFUM Sverige söker projektledare inom Agenda 2030 och utbildning

Body Mind Spirit

Som projektledare på KFUM Sverige blir du en del av en världsomfattande ungdoms- och kvinnorättsrörelse med 175 års erfarenhet av att stärka unga människor och skapa ett starkare, varmare och mer jämställt samhälle. Tillsammans finns de två rörelserna YMCA och YWCA i 130 länder och samlar mer än 70 miljoner människor. I Sverige har KFUM-rörelsen ca 44 000 medlemmar och 150 anslutna medlemsföreningar. 

KFUM har en enkel grundfilosofi: Vi tror att alla människor, inte minst unga, har behov av fysisk aktivitet, ökad kunskap och tid för reflektion för att kunna utvecklas och må bra. Vår logotyp, den röda triangeln, symboliserar dessa tre byggstenar – Body, Mind & Spirit. Detta genomsyrar all vår verksamhet, inte minst skapandet av mötesplatser där unga människor kan utvecklas till sin fulla potential.

KFUM är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation. K:et i KFUM står för kristlig och är en del av vår värdegrund sedan vår ungdomsrörelse startade i Sverige 1884. K:et betyder att vi ska visa varandra medmänsklighet och respekt, att agera med kärlek och förlåtelse. K:et betyder också att alla är välkomna, oavsett vem man är eller vilken bakgrund man har. Till KFUM är alla välkomna, oavsett tro, livsåskådning eller annat som teoretiskt skulle kunna försöka dela upp oss i grupper.

Nu söker vi en projektledare till ett spännande och viktigt projekt.

Arbetsuppgifter

Du leder ett projekt som möjliggör och tydliggör unga som genomförare för att uppfylla de globala målen/Agenda 2030. KFUMs strategi kallad ”What We Want” med fokus på 1) inkludering, 2) jämställdhet och 3) ungas identitet och makt är ett viktigt verktyg i detta, liksom förankring av KFUMs internationella utvecklingssamarbete. Därutöver arbetar du 20% med att ansvara för KFUM Sveriges interna ledarskapsutbildningspaket.  

Arbetet innebär ansvar för planering, genomförande, uppföljning, utveckling och redovisning av projektet och dess aktiviteter. Du som söker tjänsten trivs lika bra i rollen som projektledare, som i rollerna metodutvecklare och processledare.

Som ansvarig för vårt nyligen uppdaterade och digitaliserade utbildningspaket Helheten förvaltar du utbildningarna, har en överblick och stödjande funktion för de utbildningar som löpande arrangeras i landet, samt ansvarar för utbildning av nya utbildare. Du kommer även löpande ha dialog med vårt studieförbund.

Om Agenda 2030-projektet

Projektet syftar till att öka kunskapen om de globala målen bland KFUM Sveriges medlemmar. Inom projektet leder och utbildar du unga ledare i svenska KFUM-rörelsen till ambassadörer för Agenda 2030. Detta för att öka KFUM-rörelsens kapacitet att arbeta med hållbarhetsfrågor och se till att unga är aktörer för uppfyllandet av Agenda 2030. Projektet startade januari 2018 och pågår i tre år.

Vi vill att du

  • Har dokumenterad erfarenhet av projektledning.
  • Har god kunskap om Agenda 2030.
  • Har relevant akademisk utbildning inom t.ex. statsvetenskap, utvecklingsstudier, eller motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt.
  • Kan kommunicera obehindrat i tal och text på svenska och engelska.
  • Är självständig, lösningsfokuserad, tar egna initiativ och själv planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt.
  • Har hög social kompetens och är bekväm att arbeta mot både offentliga som privata finansiärer, medlemmar och unga ledare från KFUM i Sverige och världen över.

Meriterande

  • Erfarenhet av arbete i civilsamhället
  • Kunskap om resolution 2250
  • Erfarenhet av utvecklingssamarbete eller arbete i internationell kontext/med internationella partners
  • Erfarenhet av att utveckla eller hålla utbildningar för unga ledare

Villkor

Tjänsten är en projektanställning på heltid som längst tom 2020-12-31 med tillträde snarast eller enligt ök. KFUM Sverige är anslutna till kollektivavtalet mellan IDEA och Unionen samt Akademikerförbunden. KFUM Sverige tillämpar målstyrd arbetstid. Arbete under kvällar och helger förekommer.

Arbetet utgår från KFUM Sveriges kansli på Södermalm i Stockholm.

Välkommen med din ansökan inkl CV under till jobb@kfum.se. Intervjuer kan komma att kallas till löpande. Sista ansökningsdag 25:e november.

För frågor kontakta Alexander Clemenson, Generalsekreterare KFUM Sverige på alexander.clemenson@kfum.se eller tfn 08-677 30 01.