162 peppiga KFUMare i London

YMCA175

I år firar YMCA 175 årsjubileum. Det är ofattbara 175 år sedan George Williams startade en förening för Londons unga män som skulle ge dem en plats att hitta meningsfull fritid. Mycket har hänt sedan dess. YMCA fick vingar och flög över världen. Idag finns föreningar i 130 länder och samlar miljontals ungdomar.

Jubileet firades i början av augusti i London. Över 3000 deltagare firade tillsammans i flera dagar. Programmet bjöd på invigningstal och workshop om framtiden med nye generalsekreteraren Carlos Sanvee, mäktig flaggparad, skratt, musik, ett smörgåsbord av olika workshops och många spännande TED-ed talare.

Vår svenska delegation var en av de största med 162 deltagare från Umeå, Sundsvall, Uppsala, Bromma, Central, Norrköping/Linköping, Jönköping samt två grupper från projekten Din Agenda och Resolution 2250.

Förutom att skapa nya kontakter, lära oss nya saker och dela med oss av våra erfarenheter höll vi i två uppskattade workshops, en som handlade om What We Want och betydelsen av att arbeta med jämställdhet och inkludering och en som handlade om de Globala målen. Båda tillfällena engagerad många av våra unga ledare som gjorde ett grymt bra jobb.

Vår nye generalsekreterare Alexander Clemensson var också på plats och startade sitt nya jobb på internationell arena. Han var snabbt varm i kläderna och uppskattade den intensiva starten.

Ett perfekt tillfälle att ta pulsen på världsrörelsen och skapa nya kontakter. säger Alexander

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *