Vill du representera KFUM på YWCAs världsrådsmöte?

KFUM Sverige är medlem i YWCA, vår internationella kvinnorättsorganisation. Vart fjärde år hålls YWCA’s världsrådsmöte och i november i år  är det dags igen, denna gång i Johannesburg i Sydafrika. 600-800 personer samlas från YWCAs 108 medlemsorganisationer. Vill du vara en av dem?

Årets tema är: ”Young Women Transform Power Structures for Gender Equality”

KFUM Sverige har rätt till sex röstande ombud. Vi söker dig som vill vara ombud för KFUM Sveriges räkning. Alla våra rekryteringar till aktiviteter utgår ifrån policydokumentet ”Kriterier för nomineringar och aktiviteter: https://kfum.se/wp-content/uploads/2014/09/Kriterier-For-Nomineringar-Och-Aktiviteter.pdf Utöver att uppfylla dessa kriterier behöver du ha goda kunskaper i engelska och vara en årsmötesvan person. Känner du igen dig, så är du varmt välkommen med din ansökan till:

anna.casparan@kfum.se  senast den 5 maj 2019.

I din ansökan berättar du om:

  • Din KFUM-erfarenhet
  • Din erfarenhet av årsmöten
  • Dina engelskakunskaper
  • Varför du vill åka som ombud på YWCAs världsrådsmöte

KFUM Sverige står för alla dina kostnader i samband med världsrådsmötet.

Datum: 17-22 november 2019

Plats: The Birchwood Hotel och Tambo Conference Center  i Johannesburg

Vill du eller din förening skicka öppna deltagare?

Alla KFUM-föreningar är välkomna att skicka öppna deltagare på egen bekostnad. Alla som åker till världsrådsmötet ingår i den svenska delegationen, och vi har gemensamt förmöte, diskuterar igenom alla handlingar och beslut tillsammans på plats så att ombuden har stöd i den svenska delegationen.

Deadline för att anmäla öppna deltagare är den 15 juni 2019. Deltagaravgiften är 950 USD och hotellkostnaden är 100-170 USD/natt. Resa till och från Sydafrika tillkommer. Kontakta Anna Casparan för mer information.

Om vaccinationer

https://www.1177.se/gotland/liv–halsa/reserad-och-vaccinationer/reserad-for-olika-lander/afrika/sydafrika/

Om visum

Svenska medborgare får stanna upp till 90 dagar utan visum. Läs mer här: https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/sydafrika/reseinformation/ambassadens-reseinformation/