Tack Karin!

En rörelse byggs av människor. Och som du har byggt vår rörelse Karin!

Nu när du går vidare till nya äventyr i ditt yrkesliv vill vi passa på att tacka dig för allt du har gjort för KFUM rörelsen. Det är svårt att veta var en ska börja.
Att vara generalsekreterare är en tjänst, ett arbete. Men det är också så mycket mer. Särskilt i en relationsorienterad organisation som KFUM. Med managementtermer skulle vi kunna säga att du har “delivered beyond expectations.”

På nolltid tog du till dig KFUMs värdegrund och uppdrag. Sen dess har du varit en utmärkt ambassadör för såväl KFUM Sverige som för KFUM-rörelsen i stort. I våra världsrörelser har du gjort dig omåttlig populär med dina skickliga diplomatisk-sociala skills. Och i Sverige har du byggt upp ett starkt kontaktnät och med välorganiserad hand faciliterat regionsråd och storföreningsträffar.

Din förmåga att organisera till synes spretiga uppdrag och uppgifter och omvandla dem till handlingsplaner har varit ovärderligt för en ideell styrelse. För styrelsen har du varit en enorm hjälp med välstrukturerade underlag, den där lagom stora knuffen i ryggen i svåra frågor och ett stort tålamod med den logistikutmaning det innebär att samla en nationell styrelse runt om i Sverige.

Ditt engagemang för social rättvisa och lika rättigheter och möjligheter för alla unga har satt avtryck i hela vår globala rörelse genom dina insatser med arbetet kring Safe Space i World YMCA. Det var synd att du själv inte kunde vara på plats när arbetsgruppen presenterade sitt arbete under World Council i Chiang Mai, under stora applåder från delegaterna.

Smarta lösningar på svåra problem är en av dina paradgrenar. Det spelar ingen roll om det handlar om att lösa en ny rekrytering till kansliet, att förbättra relationen till Svenska Missionsrådet eller att hitta den bästa lunchen i Umeå. Du gör det med kreativitet och ser möjligheterna som inte tycktes finnas.

Mest av allt kommer vi att sakna dig som människa och kollega. Din närhet till skämt och skratt även i pressade situationer, glimten i ögat i allt du gör, din omtanke och ditt stora hjärta för att göra världen till en bättre plats. Nu önskar vi dig ett riktigt stort lycka till med allt du kommer att göra i framtiden. Lyckliga är de som kommer att få samarbeta med dig.

Vi tackar dig Karin att du har varit med och byggt vår rörelse. Och eftersom vi vet att once you go KFUM you never go back – så kommer du alltid vara en del av familjen. Vi är evigt tacksamma!

/Andreas Axelson
Ordförande KFUM Sverige